Protmūšyje varžėsi miesto aštuntokai

Kovo 13 d., penktadienį, mūsų gimnazijoje į mokinių tarybos organizuojamą protmūšį susirinko smalsūs ir sumanūs Alytaus mokyklų aštuntokai. Renginio metu kiekviena komanda stengėsi parodyti savo gabumus bei sumanumą.

Mokinių tarybos nariai sugalvojo įdomius klausimus, patikrinančius ne tik mokykloje įgytas  žinias, bet ir priverčiančius pamąstyti ar prisiminti po pamokų sužinotus aktualius faktus. Protmūšis buvo sudarytas iš keturių skirtingų etapų: pirmasis patikrino mokslo žinias, kitas – ar dalyviai pažįsta visų pasaulio šalių vėliavas, trečiajame buvo suteikta galimybė įrodyti, kaip gebama pritaikyti įgytas matematines žinias, o paskutinysis etapas buvo įvairus, jame pateikta įdomių loginių klausimų.

Dalyviai ne tik varžėsi tarpusavyje, bet ir turėjo galimybę artimiau susipažinti su gimnazija, jos veikla. Pertraukų metų buvo rodomi filmukai apie gimnaziją. Kaip ir kiekviename renginyje, buvo išrinkti geriausieji, ir šįkart jais tapo Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos aštuntokai, įrodę savo sumanumą ir puikias žinias – jie už tai buvo apdovanoti. Puikiai pasirodė ir Panemunės, Šaltinių ir Volungės pagrindinių mokyklų mokiniai.

 

Greta Karčiauskaitė, III d klasė.