Veiksmo savaitė be patyčių 2015 įsibėgėja!

Nuo kovo 23-osios Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje pradedama minėti veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015. Nuo pirmadienio vyksta įvairūs renginiai: pamokėlės Senamiesčio pradinės mokyklos mokiniams, tradicinės nuotraukos-šypsenos fotografavimas,diskusijos.

Gimnazijos psichologės Aistės ir projektų vadovės Jurgitos iniciatyva mokinių tarybos nariai apsilankė Senamiesčio pradinėje mokykloje, kurioje vyriausiesiems – ketvirtokams, vedė„Gerumo pamokėles“, skirtas paminėti šiai savaitei. Vaikai aktyviai dalyvavo diskusijoje, susiskirstę grupelėmis atsakinėjo į klausimus ir vykdė įvairias užduotis. Pamokos pabaigoje buvo nutarta, jog gerus darbus būtina daryti ne tik šią savaitę, bet ir visąlaik, nes kuo geriau elgsimės patys, tuo geriau elgsis ir su mumis.

Šiemet nepamiršome paminėti ir jau šeštus metus tęsiamos tradicijos – gyvos šypsenos sudarymo ir fotografavimo. Tik šie metai buvo ypatingi, nes mokiniai susirinko ne sporto salėje, ojaukiame vidiniame mokyklos kiemelyje. Šis veidukas per daugelį metų tapo veiksmo savaitės BE PATYČIŲ simboliu.

Per septintą pamoką vyko diskusija apie patyčias, kurios tema „Plonytė linija tarp patyčių ir humoro“. Diskusijoje dalyvavo kviestiniai svečiai – Vida Ramanauskaitė-Grišmanauskienė, FM99 radijo stoties laidų vedėja, Arvydas Kinderis, Alytaus miesto teatro režisierius bei mūsų gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. Buvo kalbama apie tai, kokia yra trapi riba tarp patyčių ir humoro. Kartais patyčios gali atrodyti panašios į draugų pajuokavimus ar draugiškus patraukimus per dantį. Tačiau patyčios nėra humoro forma! Kai juokaujama, linksma būna abiems žmonėms, o tyčiojantis – linksma tik vienam, o kitas tuo metu jaučiasi labai įskaudintas.Vida Ramanauskaitė- Grišmanauskienėpaatviravo, kad ir suaugusiųjų pasaulyje neretai sulaukiama patyčių ir kad šis reiškinys nėra paplitęs vien tik vaikų ar jaunimo tarpe. Įdomiasistorijas iš savo gyvenimo prisiminė ir direktorius Virginijus Skroblas. Jis pasakojo, kad jam pačiam teko susidurti su patyčiomis, ir kaip jis padeda vaikams, kurie turi tokių problemų. Mintimis apie vidinės stiprybės ieškojimą ir savivertę dalijosi Arvydas Kinderis. Tokia diskusija mūsų gimnazijoje vyko pirmą kartą.Kadangi ji susilaukė daug gerų įvertinimų, tikimės, kad tai taps dar viena savaitės BE PATYČIŲ tradicija mokykloje.

Gimnazijos mokinių tarybos narės
Greta ir Gretė