Lietuvos Respublikos garbės konsulas JAV, Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkas Rimas A. Česonis susipažino su mūsų gimnazija

Susidomėjęs sausio 13 d. ,,Alytaus naujienose“ išspausdinta  publikacija apie Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bėgikus, dalyvavusius tradiciniame bėgime ,,Gyvybės ir mirties keliu“, skirtame pagerbti žuvusiųjų kovotojų už laisvę atminimą, Lietuvos Respublikos garbės  konsulas JAV, Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkas Rimas A.Česonis, pritarus komiteto nariams, apdovanojo visus bėgime  dalyvavusius pinigine premija. Gimnazijos bėgikai, išeidami vasaros atostogų, jau galėjo iš bankų pasiimti jiems skirtus JAV dolerius.

Nors ir labai užimtas, komiteto pirmininkas R.Česonis, atvykęs į Alytaus ,,Baltosios rožės miesto šventę“, surado laiko geriau susipažinti su ugdymo veikla gimnazijoje. Svečią į gimnaziją atlydėjo Alytaus miesto savivaldybės viešųjų ryšių vedėja, buvusi gimnazijos mokinė Loreta Gaižiuvienė. R.Česonis padėkojo už veiklą, susijusią su projektu ,,Dviejų generolų pavyzdžiu ugdome jaunąją kartą“, kurio pasirašymo tikslas, – bendraujant ir bendradarbiaujant kultūros, pažintinėje bei sporto veikloje, sekant generolų Jono Žemaičio ir Adolfo Ramanausko-Vanago kovos dėl laisvės ir tiesos heroizmo pavyzdžiu, ugdyti jaunosios kartos patriotizmą, vertybines nuostatas, plėsti kovotojų už laisvę idėjas, saugoti didvyrių atminimą (projekto koordinatorė mokytoja Rita Ališauskienė). Garbės konsulas domėjosi patriotinių vertybių ugdymu, klausinėjo apie neįgaliųjų mokymą, socialinę globą, teiravosi apie gabiausius, talentingiausius, galinčius tobulinti anglų kalbos žinias JAV. Konsulas pateikė klausimų gimnazijos direktoriui Virginijui Skroblui apie gimnazijos privalumus, veiklą, aptarė susigiminiavusių miestų ir gimnazijos bendravimo galimybes.

Svečias apžiūrėjo gimnazijoje įrengtą vieną moderniausių sporto aikštynų. Ypatingai susižavėjo gimnazijos muziejumi ir, atidžiai apžiūrėjęs ekspoziciją, teigė, jog tokio muziejaus nėra matęs kitose ugdymo įstaigose. Ilgėliau sustojo prie  išsaugotų relikvijų, susijusių su generolo Adolfo Ramanausko-Vanago atminimu, rezistencine kova.  Muziejaus garbės knygoje paliko įrašą apie patirtus įspūdžius ir nuoširdžiausius palinkėjimus visai gimnazijos bendruomenei.

Gimnazijos direktorius V.Skroblas, atsisveikindamas su R.Česoniu, padovanojo dar spaustuvės dažais kvepiančią naujausią knygą ,,Citius, altius, fortius akimirkos Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje“,  kuri  bene geriausiai byloja ne tik apie sportininkų gyvenimo akimirkas,  bet ir apie visą veiklą gimnazijoje.

 

Rita Ališauskienė