Nepamokinės veiklos diena ,,Čia mūsų gimnazija“

Rugsėjo 1-ąją visi pasidžiaugė gražios šventės akimirkomis, pasidalijo vieni su kitais atostogų įspūdžiais, gal ir rūpesčiais. Rugsėjo 2-oji gimnazijoje – taip pat nepamokinės veiklos diena. Kad ji paliko įspūdžių, patvirtina ne vienas iš gimnazistų. Ir su auklėtojais artimiau pabendrauta, ir mokytojai nuoširdūs bei artimi pasirodė, ir naujų dalykų sužinota. Ypač gimnazijos naujokams ši diena buvo prasminga ir reikalinga. Susitikime su direktoriumi ir pagalbos mokiniui  specialistais jie susipažino su mokinio elgesio taisyklėmis, gimnazijos reikalavimais, išklausė patarimų, kaip atsakingai rinktis mokymosi lygius (juk vėliau visa tai turės įtakos profesijos pasirinkimui ), kada kreiptis psichologės bei socialinės darbuotojos pagalbos.

Ne tik taisyklės, patarimai ir reikalavimai buvo išsakomi šią dieną, bet ir prisiminta (o naujokai supažindinti), kas nuveikta per 2014–2015 mokslo metus. Kiekvienoje klasėje buvo žiūrimas gimnazijos metraštis, pasidžiaugta nuveiktais darbais, sportiniais, moksliniais, meniniais ir kitokiais laimėjimais, prisimintos įspūdingiausios kelionės, sambūriai, edukaciniai projektai ir programos. O kad sugrįžus iš vasaros atostogų lengviau būtų pradėti darbą, III klasių gimnazistai, susibūrę į grupes, dalyvavo žaidime ,,Auksinis protas“ Mokiniai stengėsi parodyti žinias iš įvairių mokslo sričių. Antrokams vyko ne tik auklėtojo, bet ir mokytojo kolegos pamoka. Vieni mokytojai pateikė kryžiažodį iš gimnazijos istorijos, kiti sugalvojo viktoriną ,,Įdomūs klausimai“, dar kiti drauge dainavo, žaidė, pasakojo įvairias istorijas. Na, o pirmokus auklėtojai supažindino su svarbiausiomis gimnazijos erdvėmis – mokytojų, direktoriaus, pagalbos mokiniui specialistų kabinetais, valgykla, rūbinėmis ir kt.

Taigi šią nepamokinės veiklos dieną mokiniams buvo sudarytos sąlygos lengviau įsijungti į mokymosi veiklą po vasaros atostogų, geriau pažinti savo bendramokslius bei adaptuotis naujoje aplinkoje.

Janė Zelenienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė