Lapkričio protmūšiai

Dėl pergalės ir noro įrodyt, kad yra geriausi, sportininkai rungiasi ištisas savaites ar net mėnesius. Taip pat varžėsi ir mūsų gimnazijos mokiniai, tik šį kartą jie turėjo parodyti ne savo fizines, o protines galimybes.

Pirmą kartą mūsų gimnazijos mokiniams rengiamas protmūšis sukvietė I–IV klasių mokinius į išbandymų pilną kelionę, kuri truko tris lapkričio savaites ir vyko ketvirtadienio popietėmis. Į šį „kovų ringą“ užsiregistravo net septynios komandos!  Kiekvieną turą sudarė keli etapai, kurie pasižymėjo savo unikalumu ir įvairiapusiškumu, todėl mokiniai galėjo pasireikšti ne tik mokslo srityje, tačiau ir parodyti, ar gerai nusimano apie madas, šiuolaikinę muziką.

Po kelių savaičių vykusio protmūšio paskutinįjį etapą pasiekė tik keturios stipriausios komandos, kurios rungėsi dėl pirmosios vietos. Ir taip, praėjus kelioms valandoms galvų sukimo ir smagaus juoko, laimėjo komanda itin originaliu pavadinimu „Po kontro“. Už visas pastangas, kurias įdėjo šių protmūšių metu, jie laimėjo ne tik saldų prizą, rašymo priemones, bet ir pakvietimus į AARVGDK’16 (Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos Dainų konkursą). Aišku, II ir III vietas užėmusios komandos nebuvo pamirštos, jos taip pat buvo apdovanotos saldžiais prizais, kurie puikiai tiks prie arbatos belaukiant šaltos žiemos.

Taigi, ar buvo verta dalyvauti protmūšyje? Tikrai taip, ir ne tik dėl prizų ar galimybės pasitikrinti savo žinias, bet ir dėl to, kad tai vienas iš renginių, kurio metu visi galime pabūti drauge ir pažinti ne tik save ar kitus, bet ir visa tai, kas mus supa.

Radvilė Janušauskaitė, Mokinių tarybos narė