Laiko žingsniu…

Sausio 14 dieną į gimnazijos aktų salę susirinko tie, kurie šaltomis sausio dienomis savo širdis norėjo sušildyti dainomis, eilėmis ir gražiomis fotoobjektyvo užfiksuotomis akimirkomis.

Dar 2014 metų žiemą buvo parašytas projektas „Aš myliu Lietuvą – ar tu ją myli“, kurio tikslas – neformaliojo švietimo būdu ugdyti mokinių pilietiškumą, patriotiškumą, kūrybiškumą, pasididžiavimo savo kraštu jausmą. Projektą iš dalies finansavo Kultūros taryba bei Kultūros ministerija.  Tokiu būdu buvo galima įgyvendinti savo idėjas, t.y. birželio 15–20 dienomis suorganizuoti gimnazijos mokiniams stovyklą Nemunaityje ir išleisti kalendorių „Laiko žingsniu“.

,,Laiko žingsniu, greitesniu, lėtesniu, keliaujame per metų laikus įprasmindami savo buvimą… Pasikliaudamos savo menine intuicija IV klasių gimnazistės Gražina Bokūnaitė, Karolina Čaplikaitė, Inga Gražulytė, Laura Mentovaitė ir Greta Karčiauskaitė įamžino nuotraukose unikalius Dzūkijos krašto vaizdus: Punios šilo ąžuolus, piliakalnį, miesto parke pražydusią magnoliją ir senajį tiltą, vasaros rytmečius ir rudens vakaro slėpiningą šviesą…

Nuotraukų vaizdus kalendoriuje papildė išraiškingai sukurtos miniatiūros, kurių autorės yra III klasių gimnazistės: Laura Apanovičiūtė, Ieva Zdanavičiūtė, Rugilė Žūsinaitė. Šis projektas suteikė galimybę pamatyti, ieškoti ir surasti, kas įdomiausia, gražiausia, ir  kurti. Tai vienas mažas žingsnelis kūrybiniame kelyje, bet labai svarbus.“ – kalbėjo dailės mokytoja Dalia Adukevičienė.

Esame dėkingi visiems, kurie padėjo sėkmingai įgyvendinti projektą. Dėkojame  lietuvių kalbos mokytojai Janei Zelenienei, fizikos ir technologijų mokytojui Mindaugui Ribinskui, tikybos mokytojai Irenai Motūzienei ir socialinei pedagogei Gintarei Savukynaitei už bendradarbiavimą ir pagalbą organizuojant stovyklą. Taip pat dailės mokytojai Daliai Adukevičienei,  lietuvių kalbos mokytojai Reginai  Valentinavičienei ir fotografijų bei miniatiūrų autoriams už tai, kad rankose galime laikyti naują, gražų meno kūrinį, t.y. kalendorių.  Ačiū visiems, kurie renginyje mus pradžiugino eilėmis bei dainomis

Meilė tėvynei  išreiškiama įvairiais būdais. Gamtos grožis, per šimtmečius apdainuotas poetų, skatino ir dabar skatina patriotinius jausmus. Šiandienos žmogui, gyvenančiam vartotojiškoje visuomenėje, bėgančiam ir nespėjančiam eiti ar gyventi gamtos ciklu, pamatyti ir pajusti gamtos grožį yra didelė vertybė. Mokinių darbai, dalyvavimas įvairiuose projektuose ir yra meilės tėvynei išraiška.

Projekto vadovė Jurgita Kamandulienė

 

8 birželis nuotr. Karolinos Čaplikaitės 4 g

Nuotr. Karolinos Čaplikaitės, IV g