Įvyko „Bebro“ konkurso II etapas

Informatikos ir informatinio mąstymo konkursas „Bebras“ pradėtas vykdyti Lietuvoje 2004 metais. Greitai jis tapo tarptautiniu, kasmet prie jo prisijungia vis naujos šalys. Mūsų gimnazija šiame konkurse dalyvauja nuo 2005 m.

Prieš keletą metų pradėtas rengti „Bebro“ konkurso II etapas. Šiais metais „Bebro“ II (finalinis) etapas vyko sausio 31 d. 8-iose aukštosiose Lietuvos mokyklose. Į Alytaus kolegiją buvo pakviesta daugiau kaip 80 Dzūkijos ir Suvalkijos krašto mokinių, geriausiai pasirodžiusių I konkurso etape.  II etape dalyvavo net 10 mūsų gimnazistų: pirmokai Domas Sakavičius ir Matas Padegimas, antrokai Ugnė Bieliauskaitė, Augustas Kunc ir Vilius Petraška, trečiokai Rūta Tamulionytė ir Tomas Mikna, ketvirtokai Redas Jatkauskas, Ervinas Sabestinas ir Rokas Tulaba.

Po atidarymo pirmieji užduotis pradėjo spręsti Jauniai (9–10 klasių mokiniai). Vyresniesiems tuo metu buvo pristatoma Alytaus jaunųjų informatikų akademijos veikla. Kai užduotis pradėjo spręsti Kolegos (11–12 klasių mokiniai), užstrigo konkurso sistema ir dingo interneto ryšys. Šis nesklandumas įvyko tik Alytuje, todėl savo jėgų liko neišbandę tik Dzūkijos ir Suvalkijos krašto vyresnieji mokiniai. Labai dėl to gaila, nes mūsų vyresnieji turėjo galimybių puikiai pasirodyti šiame konkurse.

Uždarymo metu buvo paskelbta po 3 visos Lietuvos laimėtojus ir po 2 laimėtojus kiekviename regione kiekvienoje amžiaus grupėje. Taigi Alytuje padėkos raštais buvo apdovanoti tik 4 9–10 klasių mokiniai. Į šį ketvertuką pateko ir mūsų I a klasės mokinys Domas Sakavičius.  Džiaugiamės ir sveikiname Domą, puikiai pasirodžiusį šiame konkurse.

Renginį vainikavo lazerių šou.

Loreta Mazėtytė