Renginys „Sugrįžę paukščiai“ laimėjo Olimpinės kartos „Metų projekto“ nominaciją

Kovo 3 d. Kauno „Žalgirio” arenoje įvyko antrasis Olimpinio švietimo kongresas, kurį organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) Į renginį susirinko daugiau nei pusketvirto šimto pedagogų iš visos Lietuvos – tai LTOK projekte „Olimpinė karta” dalyvaujančių ikimokyklinių ir bendrojo lavinimo įstaigų atstovai, ir visi besidomintys olimpiniu judėjimu.

Kongreso dalyvius pasveikino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, pranešimą apie tai, kaip motyvuoti jaunimą dalyvauti kūno kultūros pamokose ir būti fiziškai aktyviais, skaitė Lafboro technologijos universiteto dėstytojas Dr. Christopheris Spray, apie pedagogų ir mokinių santykių svarbą ugdymo procese pasakojo neformaliojo ugdymo ekspertas Donatas Petkauskas, olimpietė, 2008 m. Pekino olimpinių žaidynių dalyvė Inga Stasiulionytė vedė motyvacinę sesiją ir mokė kongreso dalyvius pasitelkti olimpinį mąstymą siekiant savo veiklos rezultatų. Renginio dalyviai taip pat galėjo susipažinti su Europos savanorių tarnybos projektų teikiamomis galimybėmis, kurias pristatė Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros atstovės

LTOK organizuotame kongrese dalyvavo Alytaus miesto delegacija, kurios sudėtyje buvo ir mūsų gimnazijos kūno kultūros mokytojas ekspertas Jonas Baltrušaitis.

Pirmą kartą šio kongreso metu buvo apdovanotos projekte „Olimpinė karta” dalyvaujančios ikimokyklinės įstaigos ir bendrojo ugdymo mokyklos, pedagogai ir mokiniai šiose kategorijose: „Metų projektas“, „Metų kilnus poelgis“, „Metų mokykla“, „Metų pedagogas“.  Mes teikėme pasiūlymą „Metų projekto“ apdovanojimui krepšinio turnyrą „Sugrįžę paukščiai“, kuris 2015 m. pavasarį jau vyko penkioliktą kartą. Pirmasis turnyras įvyko prieš 20 metų 1996 m. Šio turnyro sumanytojas ir organizatorius kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis. Džiaugiamės šiuo įvertinimu, nes šioje kategorijoje buvo išrinktas tik vienas laimėtojas.

Raginame ir kitus mūsų bendruomenės narius savanoriškai vykdyti veiklas, organizuoti renginius, išvykas, stovyklas, ieškoti naujų ir įdomių būdų, kaip skleisti Olimpines idėjas.

Loreta Mazėtytė, IT mokytoja metodininkė,
projekto „Olimpinė karta“ koordinatorė