Tėvai susibūrė bendroms veikloms

Paskutinį vasario ketvirtadienį I–III klasių tėvų atstovai buvo pakviesti į susirinkimą dėl tėvų, mokytojų ir mokinių bendrų veiklų aptarimo bei organizavimo. Tėvus pasitiko direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Dragūnienė kartu su auklėtojomis Erika Balyniene (II a klasės auklėtoja) ir Jurgita Kamanduliene (III a klasės auklėtoja).

Susirinkimą pradėjo gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. Jis džiaugėsi, kad susirinko tie tėvai, kurie nori padėti kurti ir įgyvendinti Bendruomeniškumo programą, t.y. suburti gimnazijos bendruomenę, į gimnazijos gyvenimą įtraukti mokinių tėvus, šiame greitame ir  kompiuterizuotame gyvenime kuo daugiau praleisti laiko „gyvai“ bendraujant, ilsintis ir dirbant.

Pavaduotoja ugdymui D. Dragūnienė plačiau supažindino tėvus su gimnazijoje vykstančiais naujais ir jau tapusiais tradicija renginiais. Tada susirinkę įvairių klasių tėvų atstovai burtų keliu susibūrė į grupeles, susipažino ir pristatė savo vizijas apie mokyklą. O vizijos įvairios: nuo paguodžiančios, suteikiančios užuovėją iki šiuolaikiškos ir inovatyvios. Po to tėvams buvo pristatytos bendrų veiklų rūšys (profesinio orientavimo, sportinės, edukacinės-pažintinės, kitos veiklos) ir paprašyta pasiūlyti po kelis, jų manymu, įdomius ir prasmingus renginius. Užvirė intensyvus darbas grupėse. Pasiūlymų buvo daug ir įvairių. Po gana ilgų diskusijų buvo nuspręsta, kad šias idėjas reikia aptarti su Mokinių tarybos atstovais prie apskrito stalo. Juk ne viskas, kas patinka tėvams, patiks ir vaikams. Susirinkę tėvai vieningai nutarė, kad išsakytos mintys turėtų virsti darbais, todėl tolimesniam aptarimui ir minčių realizavimui rinksis kovo 31 d. toje pačioje vietoje, tuo pačiu laiku.

Dainora Puvačiauskienė, mama