Paskutinio skambučio aidas 94-ajai abiturientų laidai

„Tas nuostabus skambučio aidas! Įsiklausyk! Kiek kartų girdėtas.
Kiek kartų lauktas, kad galėtum greičiau eiti.“

Gegužės 26 dieną gimnazijoje jautėsi šurmulys. Papuoštos varpeliais durys priminė, kad ši diena gimnazijos abiturientams yra ypatinga. Šventiškai pasipuošę ketvirtokai džiaugėsi paskutine diena mokykloje. Ilgai planavę šią šventę, ir trečiokai, ir ketvirtokai neslėpė šypsenų, nors veiduose prabėgdavo ir nerimo šešėlis.

Jau ankstyvą rytą abiturientai bruzdėjo prie auklėtojos ar auklėtojo namų durų. Jie ilgai planavo, kaip nustebinti šiuos žmones, kad paskutinė diena su jais būtų įsimintina. Tačiau labiausiai buvo laukiama paskutinės klasės valandėlės bei Paskutinio skambučio šventės gimnazijos aikštėje.

Visi šventės dalyviai buvo nusiteikę šventiškai ir džiugiai: mokytojai neslėpė šypsenų, kai kurių tėvų akyse sužibo ašara, o mokiniai džiaugėsi viena gražiausių metų švenčių. Vedėjai Domas Turčinas ir Ieva Zdanavičiūtė jautriomis eilėmis suvirpino kiekvieno širdį. Abiturientus sveikino gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas, pirmoji mokytoja – Asta Gudaitienė, auklėtojai – Snieguolė Valentukonienė ir Mindaugas Ribinskas.

Ketvirtokai dėkojo už žinias, linkėjo mokytojams ištvermės ir džiugino visus savo dainomis. Baigiantis šventei, abiturientai sušoko svajingąjį valsą, kuris prikaustė visų dėmesį ir neleido atitraukti akių. Renginys pasibaigė tradiciniu rakto perdavimu trečiokams ir testamento skaitymu.

Dar kartą linkime ketvirtokams gerų egzaminų rezultatų, studijuoti tą specialybę, apie kurią jie svajoja ir siekti savo tikslų. Didžiuosimės mes jūsų skrydžiu, jei tik paliksite visur gėles…

Domas Turčinas, III a klasės mokinys