LTeam olimpiniame žiemos festivalyje

Vasario 3–4 dienomis Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai buvo išvykę į Druskininkus, kuriuose vyko „LTeam olimpinis žiemos festivalis“. Pirmąją dieną moksleiviai bei mokytojai sėmėsi įkvėpimo „Olimpinės kartos“ mokymuose. Savos srities profesionalai atskleidė įvairių su sportu susijusių sričių (fotografijos, renginių organizavimo, žurnalistikos) ypatumus. Kitą dieną gimnazistai dalyvavo olimpiniame žiemos festivalyje „LTeam“.

Sporto fotografijos mokymuose, kuriuos vedė sporto fotografas Vytautas Dranginis, dalyvavo Julija Stanionytė ir Inga Juškevičiūtė. Lektorius daug energijos skyrė moksleivių motyvacijai, skatino juos būti drąsius ir ryžtingus, rizikuoti, nebijoti patiems rinktis savo gyvenimo kelią, priimti svarbius gyvenimo sprendimus. Po teorinės paskaitos 20 jaunųjų fotografų vyko į „Snow Areną“, kurioje fotografavo nuo kalno besileidžiančius sporto talismanus Sniegių ir Ąžuolą, atliko kitas lektoriaus paskirtas užduotis.

Sporto renginių organizatorių mokymus pasirinko Marta Cibulskaitė, Rūta Balčiūnaitė bei Povilas Krikščiūnas. Seminarą vedęs Nerijus Miginis skyrė daug praktinių užduočių, kurios turėtų padėti planuoti ir įgyvendinti renginius mokyklose. Mokymų dalyviams, tinkamai parašiusiems projekto paraiškas, bus skirtas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto finansavimas jų projektams įgyvendinti. „Olimpinės kartos“ mokymų dalyviams diplomus įteikė lengvaatletė, olimpinė vicečempionė Austra Skujytė.

Mokytis išvyko ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Kūno kultūros mokytoja Irma Čeplinskienė ir etikos mokytoja Meilė Platūkienė dalyvavo koučingo specialisto Donato Petkausko seminare. Jo metu mokytojai diskutavo apie šiuolaikinį jaunimą, pedagogų vaidmenį ir būdus, kaip paskatinti mokinius aktyviai veikti savo mokyklose ir bendruomenėse.

Šeštadienį olimpinės žiemos festivalį atidarė ir ledinį festivalio deglą uždegė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, sveikinimo žodžius tarė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir „Snow Arenos“ vadovas Andrius Stasiukynas.

Kalnų slidinėjimo slidėmis ir snieglentėmis varžybose dalyvavo mūsų gimnazijos moksleivių komanda. Orestas Šeštakauskas, I f klasės mokinys, kalnų snieglenčių varžybose savo amžiaus grupėje tapo čempionu. Aukso medalį vaikinui įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Taip pat varžybose dalyvavo slidininkai Rokas Guzevičius ir Matas Vadišius, IV f klasės mokiniai, Monika Turauskaitė, IV b klasės mokinė, Augustė Urbelionytė ir Laura Liutkauskaitė, III g klasės mokinės, Gustas Mensevičius, III a klasės mokinys, bei snieglentininkai Modestas Žadeika, III c klasės mokinys, Kristupas Tamulionis ir Tadas Gudzinevičius, I f klasės mokiniai. Šiuos gimnazistus lydėjo kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis.

Mokiniai buvo be galo laimingi, kad turėjo galimybę dalyvauti šiame festivalyje. Jie ne tik praplėtė savo akiratį, patobulino asmeninius įgūdžius, bet ir sėkmingai pasirodė varžybose – iškovojo prizines vietas.

Marta Cibulskaitė, II c klasės mokinė,
Brigita Reklaitytė, IV f klasės mokinė