Gimnazistės atrado širdžiai malonią veiklą – gamina natūralią kosmetiką

Mokomosios mokinių bendrovės – puiki proga mokiniams atrasti mėgstamą veiklą, tobulinti įgūdžius bei suprasti verslo subtilybes. Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje jau antrus metus natūralią kosmetiką pačios gamina bei savo idėjas realizuoja keturios III klasės gimnazistės, kurios įkūrė MMB L.U.G.S.

Natūrali kosmetika pasaulyje tampa vis populiaresnė, o jos naudą pripažįsta vis daugiau žmonių. Mokomoji bendrovė L.U.G.S. nori skleisti žinią, kaip svarbu yra rūpintis savo oda kiekvieną dieną ir kruopščiai stebėti, kokios medžiagos patenka į mūsų organizmą.

Gimnazistės pripažįsta, jog tinkamus receptus jų gaminamiems lūpų balzamams bei kūno šveitikliams atrasti nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pradžių. Merginos daug naršė internete, vėliau produktus gamino vis tobulindamos ir papildydamos naujais ingridientais arba išbandydamos naujas technologijas. Galiausiai lemiamąja komisija tapo artimieji ir draugai –išbandę įvairius produktų variantus, jie išrinko patraukliausius bei geriausius.

Mokomoji bendrovė L.U.G.S. dalyvauja įvairiose mugėse, vykstančiose visoje Lietuvoje. Taip merginos ne tik platina savo produktus, bet ir nepamiršta paminėti Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos vardo – mokyklos, kurioje širdžiai maloni veikla prasidėjo.

Žinoma, praktinės MMB veiklos žingeidžioms gimnazistėms neužtenka, todėl merginos semiasi žinių Alytaus ekonomikos ir verslo akademijoje.

„Mylime tai, ką darome. Ši veikla mums ne tik naudinga, bet ir miela, džiuginanti. Smagu, jog pirkėjui galime pasiūlyti produktą, į kurį įdedame tiek dėmesio, rūpesčio bei naudojame jį pačios! Protingas kokybės bei kainos santykis mums – vienas svarbiausių kriterijų“,- sako bendrovės L.U.G.S.  narės Smiltė Pavilionytė, Gabrielė Galinytė, Ugnė Bieliauskaitė bei Lina Žaliaduonytė.

Merginoms perspektyvos išties plačios, o ateities planai – daug žadantys. L.U.G.S. prižada jau nuo rudens sugrįžti su naujais, pirkėjus tikrai nustebisiančiais, produktais.

MMB narė Gabrielė Galinytė