Savanoriai iš Austrijos vedė pamokas gimnazistams

Austrijos organizacija „Gedenkdienst“ (liet. Atminties tarnyba) vykdo projektą „Kalbamės apie Holokaustą mokykloje“. Nuo 2012 metų gimnazijos istorijos mokytoja Giedrė Škarnulienė ir etikos Meilė Platūkienė kasmet pakviečia šios organizacijos savanorius vesti integruotas pamokas mokiniams. Pamokos vyksta anglų kalba, todėl mokytojos Ramunė Petrosian ir Jovita Žilinskienė mielai sutinka pagelbėti.

Du  savanoriai Ganael Dumreicher ir Sebastian Redl, laisvai kalbantys anglų ir vokiečių kalbomis, papasakojo mokiniams apie Antrojo pasaulinio karo metu vykusį žydų genocidą, tuometinius įvykius Lietuvoje bei dalinosi įdomiomis istorijos detalėmis apie holokaustą. Ši netradicinė pamoka buvo vedama anglų kalba, todėl kiekvienas jos dalyvis turėjo progą pagilinti ne tik istorijos žinias, bet ir praturtinti užsienio kalbos žodyną istorine tematika.

Antra pamoka buvo skirta praktiniam užsiėmimui „Ar tautybė yra dingstis stereotipams?“. Mokiniai atliko įvairias užduotis, diskutavo apie įvairių rūšių stereotipus ir jų sklaidą. Mokiniai buvo drąsūs, reikšdami savo mintis ar užduodami klausimus angliškai, o svečiai stengėsi sukurti jaukią atmosferą, skatino susirinkusius jaustis patogiai, neapsunkino gimnazistų sudėtingais klausimais, datomis ar žinoma teorine medžiaga. Dėkojame mokytojoms, organizavusioms šią įdomią ir įsimintiną pamoką.