Įspūdžiai iš prof. J. Matulionio jaunųjų matematikų konkurso

Sausio 27 dieną Kauno technologijos universitete vyko 29-asis prof. J. Matulionio jaunųjų matematikų konkursas, kuriame dalyvavo 9–12 klasių mokiniai. Net 11 mūsų gimnazijos mokinių priėmė iššūkį spręsti šio konkurso užduotis. Kornelija Lukšaitė (I a), Laura Kvedaravičiūtė (I a), Evaldas Lugauskas (I a), Benas Skripkiūnas (I a), Rokas Kavaliauskas (I d), Tomas Augustinas (I d), Karolis Alakvoščius (II f), Lukas Sabastijauskas (II f), Andrius Gegužis (III a), Žaimantas Krupavičius (III a), Andrius Kazlauskas (III b) pirmoje dalyje sprendė 10 uždavinių, kurių buvo vertinamas tik atsakymas. Antroje dalyje  mokiniams teko po 2 uždavinius, tačiau čia buvo vertinamas ir sprendimas. Konkursas truko 3 val.

Tuo metu, kai mokiniai sprendė uždavinius, mokytojai dalyvavo seminare–diskusijoje „Matematika bendrojo lavinimo mokyklos ir universiteto sanglaudoje“. Jos metu įvairių mokyklų mokytojai dalinosi patirtimi apie darbą su gabiais mokiniais, pasakojo apie iškylančius sunkumus ir problemas. Kai buvo taisomi mokinių darbai, savo jėgas jaunieji matematikai galėjo išbandyti net trijose skirtingose veiklose: protų kovose, linksmoje daugiakovėje ir įdomiosios fizikos demonstracijose. Mūsų mokiniai pasirinko pirmąją veiklą – protų kovas.

Nors iš 420 konkurso dalyvių mūsų mokiniai nepapuolė tarp 12 geriausiųjų, bet puikiai susitvarkė su beveik visomis užduotimis. Be to,  protų kovose trečią vietą užėmė komanda „(Š)PROTAI“, kurioje priklausė mūsų mokiniai: Lukas Sabastijauskas ir Andrius Gegužis. Antrą vietą užėmė komanda „Ketvirti“ – jai priklausė mūsų mokyklos mokiniai: Laura Kvedaravičiūtė ir Evaldas Lugauskas. Prizininkai buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais ir atmintukais.

Džiaugiamės savo mokiniais ir mokytojais. Dalyvavimas konkurse, kur susirenka daug stiprių ir gabių matematikų, suteikia visiems neįkainojamos patirties.

Asta Grimalauskienė, matematiko mokytoja metodininkė