Draugaujame su Vlado Mirono gimnazija

2018 m. vasario 12-ąją Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos istorijos mokytoja Ramutė Volkuvienė kartu su IV a klasės mokine Simona Balkauskaite vyko į Alytaus rajono Daugų Vlado Mirono gimnaziją, kurioje vyko konferencija „Vasario 16-oji: asmenybės, įvykiai, vietos Alytaus rajone”.

Konferencijoje Simona Balkauskaitė pristatė savo pranešimą apie žmonių, kurie kūrė Lietuvą, likimus. Šis pranešimas yra skirtas Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos renginiui, kuris vyks vasario 27. Simona pranešimą taip pat sutiko perskaityti ir Vlado Mirono gimnazijoje, į kurią buvo pakviesta.

,,Vasario 16-osios signatarų gyvenimų įdomioji ir liūdnoji statistika“ – taip vadinosi jos pranešimas, kuriame Simona pristatė kiekvieną Nepriklausomybės Akto signatarą bei pateikė parengtą statistiką apie signatarų profesijas, kalinimą, likimą bei šeimyninį gyvenimą. Savo pranešimą abiturientė užbaigė žodžiais, jog „Nepriklausomybės Akto signatarų biografijas svarbu žinoti, kadangi tai buvo žmonės, kovoję už Nepriklausomą Lietuvą, davę mums tarpukarį, kurio metu Lietuva pasistatė demokratijos pamatus ir įkvėpė lietuvius kovoti už savo laisvę.”

Ramutė Volkuvienė, istorijos mokytoja