„Atminties sporto turnyras“, skirtas Adolfo Ramanausko-Vanago 100-sioms gimimo metinėms paminėti

Kovo 8 dieną  pirmą kartą  mūsų gimnazijoj  rinkosi sportininkai iš garbius vardus turinčių Lietuvos mokymo įstaigų. Į šį atminties  turnyrą atvyko Garliavos Juozo Lukšos-Daumanto gimnazijos mergaičių tinklinio ir vaikinų krepšinio  komandos  bei Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro kariai-krepšininkai. Gaila, kad dėl svarbių priežasčių į šį turnyrą neatvyko kviesti Raseinių Prezidento Jono Vytauto Žemaičio  gimnazijos sportininkai.

Po gimnazijos direktoriaus sveikinimo kalbos ir„ Šaulė GYM“ šokėjų pasirodymo į aikštelę išbėgo garsių partizanų vardus turinčių gimnazijų krepšininkai. Šį pirmą pažintinį susitikimą rezultatu 57:46 laimėjo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos krepšininkai. Po krepšinio varžybų vyko merginų tinklinio varžybos, čia taip pat stipresnės buvo Adolfo Ramanausko-Vanago merginos, rezultatu 2:0 įveikusios jaunąsias tinklininkes iš Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos.

Toliau sporto varžybos vyko krepšinio aikštelėje, kiek pailsėję Juozo Lukšos gimnazijos krepšininkai varžėsi su kariais iš Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro. Kariškiai grįžę po pratybų jautėsi pavargę, jiems buvo sunku priešintis jauniems, aukštiems ir labai norintiems laimėti „lukšiukams“. Rezultatu 37:24 laimėjo Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai.

Paskutinieji į aikštelę išbėgo Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ir Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro krepšininkai. Visos rungtynės vyko taškas į tašką, tik pabaigoje rungtynių jaunieji ,,vanagiukai“  buvo greitesni ir taiklesni už tvirtus lyg mūras Lietuvos karius. Mūsiškiai laimėjo 49:40 ir iškovojo gražuolę taurę. Įteikdamas taures gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas išreiškė viltį, kad naujai gimęs turnyras  taps tradiciniu sporto  renginiu, skirtu paminėti  Adolfo Ramanausko-Vanago gimtadienį.

Turnyro sumanytojas, kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis