Konkursas „Olimpinių idėjų vedami“

Olimpizmas – gyvenimo filosofija, aukštinanti ir į darnią visumą jungianti kūno, valios ir proto savybes.

Olimpiniais metais, t. y. kas antri metai, gimnazijoje organizuojame konkursą I klasių mokiniams „Olimpinių idėjų vedami“. Balandžio 20 d. mūsų pirmokai turėjo galimybę pademonstruoti savo žinias apie olimpines žaidynes ir olimpinį judėjimą.

Konkurso komisija: kūno kultūros mokytojas ekspertas Jonas Baltrušaitis, matematikos ir IT mokytoja metodininkė Asta Grimalauskienė ir IT mokytoja ekspertė Loreta Mazėtytė, kurie vertino mokinių kūrybines užduotis.

Konkurso užduotys neleido nuobodžiauti dalyviams, nes reikėjo pristatyti komandas, atsakyti į klausimus apie antikines, šiuolaikines olimpines žaidynes bei Lietuvos sportininkus olimpiadose,  atpažinti olimpinius miestus ir olimpinių žaidynių talismanus, įgarsinti  vaizdo reportažus. Auklėtojai ir  klasės draugai irgi turėjo susikaupti, nes komandos turėjo teisę konkurso metu 2 kartus prašyti salės pagalbos. Dėl pergalės buvo kovojama labai įnirtingai. Sirgaliai, teisingai atpažinę Lietuvos olimpiečius ar atsakę į klausimą, irgi neliko be prizų.

Susumavus balus paaiškėjo nugalėtojai:

I vieta – I a klasė (auklėtoja Asta Šulcienė), II vieta – I b klasė (auklėtoja Loreta Kašėtienė),
III vieta – I e klasė (auklėtoja Janė Zelenienė), IV vieta – I d klasė (auklėtoja Edita Bolienė).

Renginio organizatorės A. Grimalauskienė ir L.Mazėtytė įteikė diplomus bei apdovanojo ne tik prizininkus, bet  ir visus dalyvius. Prizai laimėtojams finansuoti iš projekto „Olimpinė karta“,  prizus su mūsų mokyklos simbolika bei nemokamą ekskursiją vienai komandai į Lietuvos Tautinį olimpinį komitetą įsteigė mūsų gimnazija, bilietus į šio sezono  Alytaus Dzūkijos varžybas padovanojo krepšinio klubas „Dzūkija“. Ačiū visiems rėmėjams.

Visiems gimnazistams linkime sėkmės dalyvaujant VI gimnazijos Olimpinėse žaidynėse, kurios vyks šių metų birželio mėnesį miesto stadione. Pabaigti norisi garsaus šuolininko Bimono žodžiais: „Treniruodamiesi nepamirškite mokslo, lavindami kūną, lavinkite ir protą, neleiskite veltui laiko, įsigykite žinių, plėskite savo akiratį“.

Loreta Mazėtytė,
projekto „Olimpinė karta“ koordinatorė