Dalyvavome protų mūšio finale

Rugsėjo 26-ąją Vilniuje vyko Europos kalbų dieną menantis protų mūšio finalas, į kurį dalyvauti vyko ir dvi komandos, sudarytos iš mūsų gimnazijos II a klasės mokinių bei jų anglų kalbos mokytojų – R. Petrosian ir E. Balynienės.

Prieš patenkant į protų mūšį komandoms reikėjo sukurti ir pateikti trumpus vaizdo įrašus, simbolizuojančius Europos kalbų svarbą. Įvykdžius šią užduotį jos buvo pakviestos dalyvauti finaliniame etape, kuris buvo smagi patirtis antrokams ir jų mokytojoms. Finale dalyvavo 13 komandų iš 10 Lietuvos miestų. Net 3 komandos buvo iš Alytaus. Padedami savo mokytojų mokiniai turėjo atsakyti į įvairius klausimus, susijusius su Europos šalimis ir jų kalbomis. Pamąstyti tikrai buvo apie ką, šmaikštūs klausimai vertė gerokai pasukti galvas. Mūsų gimnazijos antrokai daug diskutavo, džiaugėsi teisingai atsakę į klausimus,  bet taip pat ir nerimavo, kadangi visos komandos siekė nugalėti ir laimėti pagrindinį prizą – kelionę į Strasbūrą.

Galiausiai paaiškėjo nugalėtojai – I-ąją vietą laimėjo Kauno Technologijų Universiteto gimnazija. Tačiau mūsų gimnazijos antrokai grįžo namo nesijausdami pralaimėję, kadangi turiningai ir linksmai praleistas laikas buvo kur kas svarbesnis.

Urtė Leskauskaitė, II a klasės mokinė