Andriaus Tapino sėkmės pamokos

Šiais mokslo metais gimnazija dalyvauja pilietiniame projekte „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti.“, kurio metu pamokas mokiniams veda įžymūs Lietuvos žmonės. Šio projekto misija – su mokiniais kalbėti apie pilietiškumą, galimybes visiems prisidėti prie valstybės kūrimo, padrąsinti, sprendžiant jauniems žmonėms rūpimus klausimus, įkvėpti karjeros galimybėms, palaikyti jų motyvaciją mokytis ir siekti aukščiausių tikslų.

Spalio 18 d. į pirmąjį susitikimą I–IV klasių gimnazistus pakvietė žurnalistas, rašytojas, Laisvės Tv įkūrėjas Andrius Tapinas. Pamokos metu svečias mokiniams pateikė 4 svarbius patarimus, kaip pagauti savo gyvenimo sėkmę. Pirmasis – mokykloje gerai išmokti anglų kalbą. Anot žurnalisto, šiuolaikiniame pasaulyje ši užsienio kalba – ne privalumas, bet būtinybė. Be to, į priekį žvelgiantis jaunuolis turėtų pradėti mokytis ir kinų kalbą, nes artimoje ateityje visas verslas ir ekonomika suksis Kinijoje. Antrasis patarimas, kuriuo sėkmės siekiantys mokiniai turėtų pasinaudoti – tai knygų skaitymas. Andrius Tapinas teigė, kad kiekvienam žmogui per mėnesį vertėtų perskaityti bent vieną knygą, kadangi skaitymas aštrina protą.  Beje, žurnalistas išvardino ir savo mėgiamiausių lietuviškų knygų top trejetuką: B. Sruoga „Dievų miškas“, K. Sabaliauskaitė „Silva rerum“ ir V. M. – Putinas „Altorių šešėly“. Trečiąjį patarimą Andrius Tapinas susiejo su laiko planavimu. Žurnalistas pabrėžė, kad jei manai, jog neturi laiko vienai ar kitai veiklai, tai tiesa ta, kad nemoki ar neplanuoji savo laiko. Ketvirtasis patarimas, anot svečio – savanoriauk. Ši veikla būsimam darbdaviui parodys, kad jaunas žmogus ne tik siekia įgyti naujų gebėjimų, priima iššūkius, bet jam rūpi ir pasaulio gerovė.

Apibendrindamas patarimus Andrius Tapinas akcentavo, kad išeidamas iš mokyklos kiekvienas mokinys turi turėti pasirašęs planą 15 artimiausių metų ir palinkėjo: „Turėk ambicijų veikti, įsivertink savo galimybes, savo nesėkmes ir pradėk dirbti, kad būtum tarp geresni“.

Jolita Petkevičienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui