Tradicinis tarptautinis turnyras

Jau kelinti metai mūsų gimnazijoje vyksta tarptautinis sporto turnyras, kuriame dalyvauja mūsų artimi kaimynai iš Baltarusijos Gardino miesto 2-osios gimnazijos. Šis turnyras buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 102-osioms metinėms pažymėti. Šį kartą buvo varžomasi merginų tinklinio ir vaikinų futbolo varžybose.

Tradiciškai šeimininkai svečius priėmė šiltai ir šventiškai. Prieš prasidedant batalijoms sporto aikštelėje, svečius ir žiūrovus pasveikino gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas ir direktoriaus pavaduotojas ugdymui Aleksandras Kirilovas. Už šiltą priėmimą padėkojo Gardino gimnazijos direktorės pavaduotoja Ella Kumho. Visus susirinkusius grakščiu ir nuotaikingu šokiu pasveikino Volungės progimnazijos šiuolaikinio šokio studijos jaunosios šokėjos, kurioms vadovauja Rūta Graužlienė.

Pirmosios į sporto aikštelę išbėgo abiejų komandų tinklininkės. Mūsų merginos, kurios visos treniruojasi Alytaus SRC, neturėjo vargo su viešniomis iš Gardino gimnazijos ir rezultatu 2 : 0 laimėjo tinklinio varžybas.

Pasibaigus tinklinio varžyboms vyko vaikinų salės futbolo varžybos tarp „Vanagų“ ir Gardino 2-osios gimnazijos mokinių komandų. Įkvėpti merginų triumfo tinklinio varžybose, mūsų gimnazijos salės futbolo komandos vaikinai  rezultatu 3 : 1 laimėjo prieš kaimynus iš Baltarusijos. Naudingiausiais turnyro žaidėjais pripažinti tinklininkė Agnė Kochanskaitė, II c klasės mokinė, ir futbolistas Ugnius Adomavičius, II e klasės mokinys.

Šis turnyras gerina draugystės ir partnerystės santykius tarp Lietuvos ir Baltarusijos mokyklų. Lauksime šį pavasarį pakvietimo į analogišką turnyrą Gardine. Draugystė tarp mokyklų tegul gyvuoja!

Kūno kultūros mokytojas Jonas Baltrušaitis