Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos 30-metis su lietuviškais pietumis

Pasitikdami Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės dieną, technologijų pamokose mokiniai vykdė projektą „Lietuviški pietūs” – gamino lietuviškus patiekalus. 

Prisiminėme, kad tradicinė lietuviška virtuvė bėgant amžiams keitėsi, skirtingų socialinių sluoksnių atstovai taip pat maitinosi labai skirtingu maistu. Be to,  ir seniau, ir dabar skirtinguose Lietuvos regionuose apstu savitų patiekalų. Besirengdami mokiniai ieškojo informacijos įvairiausiuose šaltiniuose, kalbėjosi su šeimų nariais, tarėsi ir  pasirinko jiems žinomiausius ir jų skoniams priimtiniausius patiekalų receptus. Ant pietų stalo buvo patiekti šaltibarščiai su virtomis bulvėmis, kepti bulviniai blynai su daryciniu, kepti varškėčiai su grietine ir uogiene. Vyko degustacija ir aptarimas. Mokiniams ši projektinė veikla labai patiko, džiaugėsi grupiniu darbu ir skaniais pietumis.

Technologijų mokytoja metodininkė Snieguolė Valentukonienė