AEVA pradėjo penktuosius mokslo metus

Lapkričio 14 dieną nuotoliniu būdu vykęs Ekonomikos ir Verslo Akademijos atidarymas ir vėl subūrė dar vieniems turiningiems mokslo metams Alytaus ir Panevėžio moksleivius. Šįkart jų skaičius yra rekordinis – apie 140 mokinių pasiryžo plėsti ekonomikos bei verslo žinias 2020-2021 mokslo metais, dalyvaujant reguliariose paskaitose bei netradicinėje veikoje: išvykose į įmones ar mokomojoje vasaros stovykloje.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo bei sveikinimo žodį tarė abiejų miestų merai Rytis M. Račkauskas bei Nerijus Cesiulis, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago ir Panevėžio 5-osios gimnazijų direktoriai, mokiniams linkėję atkaklumo, darbštumo, inovatyvių idėjų realizavimo. Šios akademijos organizatorius Povilas Labukas bei MRU ekonomikos ir verslo fakulteto dekanas Darius Štilis ekonomikos ir verslo akademiją apibūdino kaip mokėjimo mokytis, kūrybingumo, inovatyvumo bei asmeninio tobulėjimo kalvę.

Sveikinimo žodžius lydėjo pirmoji įvadinė paskaita, kurios metu moksleiviai klausėsi Arnoldo ir Andriaus Pranckevičių, besidalijančių sava ilgamete patirtimi versle, teisėje, politikoje, derybose, debatuose. Verta pabrėžti, jog šie pašnekovai, kaip ir miestų merai, MRU dekanas, gimnazijų direktoriai bei Povilas Labukas, kuris moderavo šį užsiėmimą, šeštadienį dirbo savanorystės principu – neatlygintinai prisidėjo prie jaunimo finansinio, ekonominio bei karjeros kompetencijų formavimo. Nors pirmasis susitikimas nevyko iškilmingai, kontaktiniu būdu, kaip buvo planuota ir norėta, tačiau motyvacijos ir ryžto startuoti sėkmingai, išeiti iš savo komforto zonos bei išmokti kažko naujo nė kiek nesumažino. Tą įrodė gausus prisijungusių klausytojų skaičius.

AEVA moksleivė Meda Marcinauskaitė

Kviečiame susipažinti su Ekonomikos ir verslo akademijos istorija ir pasiekimais.