Projektas „Praleidžiu progą pasityčioti“

Visą kovo mėnesį Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazistai buvo įsitraukę į sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ veiklas, skirtas stabdyti patyčias ir kitokį žeminantį elgesį.

Paskatinti etikos mokytojos Meilės Platūkienės, informacinių technologijų mokytojos Loretos Mazėtytės, dailės mokytojos Dalios Adukevičienės ir lietuvių kalbos mokytojos Aldonos Butrimanskienės gimnazistai prisidėjo prie  „Vaikų linijos“ iniciatyvos paveikslėliu ar fraze įvardinti, kas man padeda susilaikyti nuo kitą žmogų žeidžiančio, skaudinančio ar žeminančio elgesio t. y. kas man padeda praleisti progą pasityčioti.

Kai kurie gimnazistai su savo darbais dalyvavo respublikiniame konkurse „Praleidžiu progą pasityčioti“. Džiaugiamės, kad net du dalyviai tapo prizininkais: Enrika Jauneikaitė, II f  klasės mokinė, frazių konkurse laimėjo I vietą, o Airidas Mikelaitis, II d klasės mokinys, paveikslėlių konkurse laimėjo III vietą. Prizininkų sukurti darbai bus eksponuojami ant kampanijos BE PATYČIŲ marškinėlių, kurie bus naudojami kampanijos viešinimo ir lėšų rinkimo tikslais.

Siekiant mažinti patyčių plitimą, turime visi dirbti visus metus, sutelkti vaikų ir suaugusiųjų dėmesį į patyčių problemos aktualumą ir jos sprendimo būdus. Kiekvienas iš mūsų gali prisidėti, kad patyčių mūsų šalyje būtų mažiau. 

Organizatorės