Jaunųjų šaulių ir moksleivių dienos stovykla 2021

Pasibaigė karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės ir mokyklų organizuojama dienos stovykla, kurią labai gražiai aprašo jaunoji šaulė Liepa Zorubaitė:

Birželio 7–11 dienomis vyko Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ir Dzūkijos mokyklos jaunųjų šaulių ir moksleivių dieninė stovykla. Į ją susirinko tie, kurie norėjo susipažinti su šaulių veikla ir tie, kurie jau prieš tai lankė jaunųjų šaulių būrelį. Susijungė dvi mokyklos. Per penkias dienas prisiminėme ir išmokome taisyklingai valdyti ginklą, naudojantis žemėlapiu orientuotis vietovėje, veikti taktiškai. Kūrėme skanduotes, savo skyriaus logotipą, sportavome ir netgi gavome progą susipažinti su Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narų darbu.

Stovyklos metu išmokome bendradarbiauti grupėse, pasitikėti savimi ir draugu. Tris dienas prie mūsų buvo prisijungusi buvusi gimnazistė, puiki šaulė, „Misija Sibiras 19“ dalyvė ir MRU studentė Alginta Jasionytė. Iš jos išgirdome puikių patarimų, tikroviškų patirčių, linksmų pajuokavimų.

Dėkojame karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės administracijai už maitinimą, priemones, reikalingas įgyvendinti veiklas. Stovyklą uždarėme apdovanojimais nusipelniusiems.