Kūrybinis savaitgalis Nemunaičio stovykloje

Rugsėjo 17 d. popietę gimnazijos mokiniai su vadovais išvyko į Nemunaitį (Alytaus r.), kur buvo organizuojama kūrybinių industrijų ir lyderystės skatinimo stovykla. 

Nors oras tikrai nelepino, merkė įkyrus lietus, vertė susigūžti rudeninis drėgnas vėjas, tačiau išeitį stovyklautojai rado. Tik penktadienio popietę (kai lietus negrasino) mokiniams pavyko sužaisti vieną miško žaidimą, o visą stovyklos laiką jie linksmai praleido po stogu. Penktadienio vakarą vyko protmūšis: kiekvienas būrelis siekė parodyti, kaip pažįsta Lietuvą ir pasaulį. O pažįsta išties gerai. Nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais.

Šeštadienio rytas prasidėjo linksma šokių ir žaidimų edukacija. Smagu buvo šokti ir liaudies, ir šiuolaikinius šokius, žaisti budrumą ir vikrumą skatinančius žaidimus.

Kadangi už lango visą šeštadienį pliaupė lietus ir neleido net nosies iškišti į lauką, tad stovyklautojai, tapę vieno kaimo gyventojais,  savo trobose siuvo batus, parduodavo juos turguje, mokėjo mokesčius, aukojo bažnyčiai, net baudžiami buvo už prasižengimus. Tai puikus žaidimas, mokantis, kaip išgyventi, net praturtėti ir kaip būti sąžiningam bei altruistiškam.

Labai smagiai vyko muzikinis ringas. Ir ypač didelį įspūdį paliko Holivudo vakaras… Čia stovyklautojai įsikūnijo į žinomus Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjus. Juos vertino komisija. Tikrai visi patyrė puikių, linksmų akimirkų.

Na, o kad nebūtų šalta, kas norėjo, linksmai šoko vakaro diskotekose.

Sekmadienį vyko refleksija, visi žiūrėjo vaizdo įrašus, dar sykį išgyveno patirtus įspūdžius.

Stovyklautojai dėkoja gimnazijos virėjoms už maistą, o savo vadovams už smagiai drauge praleistą laiką.

Janė Zelenienė,lietuvių kalbos mokytoja