Motyvuojanti išvyka į VILNIUS TECH

Spalio 12 d. gimnazijos III ir IV klasių mokiniai siuntė šilčiausius linkėjimus savo draugams iš VILNIUS TECH (VGTU). Čia gimnazistai turėjo nuostabią galimybę susipažinti su šio universiteto nepakartojama aplinka Transporto inžinerijos, Mechanikos, Kūrybinių industrijų ir Architektūros fakultetuose. Buvo neįmanoma nesižavėti šiuose fakultetuose tvyrančia žingeidumo, inovatyvumo bei komandinio darbo dvasia. Smagu matyti savo darbą, esamus ir net gal būsimus studentus bei mokslo pažangą mylinčius fakultetų dekanus, prodekanus, doktorantus bei eilinius studentus šioje mokslo šventovėje, kurie visą savo dėmesį skyrė mūsų gimnazistams ir nepasididžiavo atskleisti įgyto VGTU išsilavinimo svarbą bei suteikiamas galimybes jauniems žmonėms darbo rinkoje. 

Pajutę mokslo galią, supratę savo dabar kaupiamų žinių svarbą, sudėlioję gal net naujus ateities planus mūsų mokiniai, lydimi gidės Laimos, dar suspėjo ir smagiai paklaidžioti Vilniaus senamiesčio gatvelėmis, atrasti istorijos ženklus vietose, pro kurias praeitų net nestabtelėję, pajusti nepakartojamą ir užburiančią Užupio respublikos dvasią, kurios konstitucija palieka neišdildomą įspūdį. 

Po intensyviai praleistos dienos mokyklos gimnazistai taria didžiulį „AČIŪ“ edukacinės programos gidei Laimai ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijai už suteiktą galimybę susipažinti su VILNIUS TECH ir už galimybę dalyvauti Kultūros paso edukacinėje programoje „Senojo Vilniaus paieškos“.

Lina Gailienė, vyresnioji fizikos mokytoja
Janina Matulevičienė, karjeros specialistė