Svarbi informacija mokiniams dėl greitųjų antigenų testų vykdymo atostogų metu

Atsižvelgiant į tai, kad per mokinių atostogas ugdymo įstaigose nebus vykdomas testavimas sąlytį turėjusiems vaikams ir nebus sudarytos sąlygos užbaigti testavimo pagal nustatytą testavimo algoritmą, tie ugdytiniai, kurie turės sąlytį iki atostogų ar atostogų metu, privalės izoliuotis 10 dienų po turėto kontakto su susirgusiuoju.

Testai, apie kuriuos buvo kalbama žiniasklaidoje ir, kuriuos dalijo mokykla, skirti prasitestuoti profilaktiškai, bet ne dėl turėto kontakto. Jeigu skiriama saviizoliacija, mokinys (jeigu turi 18 metų) arba kitų atveju tėvai/globėjai gauna SMS žinutes apie paskirtą saviizoliaciją. Saviizoliacija gali būti trumpinama ne anksčiau negu 7 sąlyčio dieną atlikus PGR tyrimą.

Jeigu gaunamas neigiamas atsakymas, reikia pildyti formą dėl saviizoliacijos sutrumpinimo šioje nuorodoje https://nvsc.lrv.lt/sutrumpinti ir prisegti neigiamą PGR tyrimo atsakymą.

JEIGU MOKINYS PILNAI VAKCINUOTAS, PERSIRGĘS (NEPRAĖJO 210 DIENŲ NUO SIRGIMO DATOS) ARBA TURI ANTIKŪNIŲ (DARYTI NE ANKSČIAU NEGU PRIEŠ 60 D.) IR PER KLAIDĄ ĮTRAUKTAS Į SAVIIZOLIACIJĄ, REIKIA EL. PAŠTU: persirgau@nvsc.lt nusiųsti apie tai įrodantį dokumentą ir saviizoliacija bus nutraukta.