„Konstitucijos egzaminas – tai pilietiškumo įrodymas“

Kiekvienais metais LR Teisingumo ministerija  su egzamino globėju Lietuvos Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda visus šalies piliečius ir gyventojus kviečia pasitikrinti Konstitucijos žinias. Egzamine dalyvauti kviečiami  visi žmonės, kurie myli Lietuvą ir nori dar geriau išmanyti pagrindinį Lietuvos Respublikos įstatymą – Konstituciją. Džiugu, kad 9-10 (I-II gimnazijos) klasių grupėje I vietą laimėjo mūsų gimnazistė, II a klasės mokinė Taja Tamkevičiūtė, kuri gruodžio 7 d. vyko į LR Prezidentūrą atsiimti apdovanojimo.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad savo pavyzdžiu rodote, kaip reikia branginti šalies pagrindinį įstatymą ir puoselėti pilietiškumą. Tikiu, kad Konstitucijos egzaminas gali toliau plėstis, suburti vis daugiau Lietuvos gyventojų ir reikšmingai prisidėti prie piliečių sąmoningumo ugdymo. Lietuva yra mūsų namai, kurios pamatus turime pažinti, kad galėtume juos saugoti ir ginti“, – sakė šalies vadovas.

Apdovanojimus nugalėtojams teikė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska. Sveikinimo žodį tarė Konstitucijos egzamino komisijos pirmininkė ir Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo pirmininkė Danutė Jočienė.

Istorijos mokytoja metodininkė Giedrė Škarnulienė