Prizas Protų kovų nugalėtojams – kelionė į Europos Parlamentą

Lapkričio 30 – gruodžio 4 dienomis mūsų gimnazijos mokiniai Gytė Augustinaitytė, Jovita Kvederavičiūtė, Domas Malaveckas, Mykolas Sieniukevičius ir Jonas Žilinskas su mokytoja Jovita Žilinskiene vyko į Europos parlamentą Briuselyje.

Dar praėjusiais metais Europos kalbų dienos proga vykusio Protų kovų konkurso nugalėtojai aplankė keturias valstybes: Lenkiją, Vokietiją, Nyderlandus ir Belgiją.

Pagrindinis kelionės tikslas – Europos parlamentas. Ten keliautojus pasitiko parlamento nariai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė, Aušra Maldeikienė. Jie papasakojo apie parlamento veikimą, pristatė tikslines savo darbo sritis, palydėjo į plenarinių posėdžių salę.

Žingeidiems mokiniams įspūdį paliko ne tik pokalbiai su Europos parlamento nariais, tiesioginės, o ne vadovėlinės žinios apie Parlamento veikimą, bet ir plati kultūrinė patirtis. Grožėjomės Varšuvos, Dresdeno, Erfurto, Briuselio, Antverpeno senamiesčiais, sužinojome daug įdomių ir intriguojančių istorinių faktų. Aplankyti miestai sužavėjo savo architektūra, kultūra. O kadangi ateina didžiosios metų šventės, visur tvyrojo jauki Kalėdinė dvasia. Visi dalyviai džiaugiasi kelione.

Gimnazijos informacija