Naktis Alytaus šaulių namuose

Vėlų lapkričio 27 d. (šeštadienio) vakarą Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ir Dzūkijos mokyklos jaunieji šauliai susirinko į šaulišką naktį, kurią organizavo būrelio vadovė Ramūnė Jasaitienė ir aktyviausi šauliai: Liepa Zorubaitė, Lukrecija Leškevičiūtė, Matas Matulaitis, Erika Peleckaitė, Gabrielė Jaškevičiūtė, Kotryna Dumbliauskaitė ir Dominykas Senikas.

Po vakaro instruktažo, kurį pristatė jaunoji šaulė Lukrecija, pas mus apsilankė keliautojas, kulinaras, režisierius, šaulių žurnalo „Trimitas“ vyriausiasis redaktorius Vytaras Radzevičius. Jis pasakojo apie aplankytus žemynus, ten vyraujačias tradicijas, papročius, o mums virė armėnų tradicinį patiekalą – „ėriuko chašlama“. Nors patiekalas buvo aštrus, tačiau buvo vertas pakartojimo. Padėkoję Vytarui už apsilankymą, kartu su buvusia mūsų gimnazijos mokine, aktyvia būrelio šaule, Mykolo Romerio universiteto studente, KASP savanore Alginta Jasionyte pasinėrėme į šauliškas komandines užduotis, kurios labai patiko dalyviams. Nugalėtojų nebuvo, tačiau Algintos įsteigti prizai nustebino kiekvieną. Dėkojame jai už aktyvų dalyvavimą mūsų veiklose. Truputį pailsėję, kartu su orientavimosi sporto meistru Vytautu Tamulioniu leidomės į orientacinio sporto varžybas miesto parke. Po įtemptų varžybų laukė diskoteka.

Šauliškos nakties pagrindinis tikslas – komandinis darbas, todėl nakčiai įpusėjus ruošėme komandų prisistatymus: logotipą, skanduotę arba dainą ir pagal pasirinktą temą spektakliuką iki 5 minučių. Vėliau laukė protmūšis, kuris išjudino mąstymą, parengė nakties pabaigai. Šį renginį, kaip ir kiekvienais metais, užbaigėme filmo „Berniukas dryžuota pižama“, sukurto pagal airių rašytojo Johno Boyne‘o romaną, žiūrėjimu ir rytine mankšta.

Taip visą naktį gerinome mūsų, kaip komandos ryšį, padėjome vienas kitam, įtvirtinome užsiėmimų metu išmoktus dalykus, o svarbiausia – gerai praleidome laiką! Už prizus, dovanėles, arbatą ir šilumą esame dėkingi karininko A. Juozapavičiaus šaulių 1-osios  rinktinės administracijai.

Liepa Zorubaitė, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos jaunoji šaulė