Prieššventiniai renginiai – puiki dovana gimnazijos bendruomenei

Už lango karaliaujant žiemai bei artėjant Kūčioms ir Kalėdoms, mūsų gimnazijoje vyko įvairūs šventiniai renginiai. Bendruomenė buvo pakviesta į Alytaus jaunimo centro miuziklo grupės miuziklą „Mamma Mia!“, mokiniai varžėsi kalėdiniame krepšinio baudų metimų ir tritaškių konkurse, o šventinę savaitę vainikavo tradicinis, visų laukiamas „VANAGYNAS’21”.

Gruodžio 22 dieną 14 val. gimnazijos mokytojai ir mokiniai visai neseniai į ketvirtą dešimtmetį įkopusiame Alytaus jaunimo centre stebėjo miuziklą „Mamma Mia!“, paremtą 2008 m. to paties pavadinimo filmu. Jį parengė šio centro miuziklo grupė, kurios aktorių tarpe yra ir mūsų mokyklos mokinių. Grupės nariai džiugino įvairių kartų bendruomenę dainuodami nesenstančias legendinės grupės „ABBA“ dainas. Pasakodama istoriją apie netrukus ištekančią merginą, kuri nori išsiaiškinti, kas yra jos tikrasis tėtis, grupė priminė, kokia svarbi yra amžinoji meilė, siejanti mamą ir dukrą, tėvus ir vaiką. Po mokyklos bendruomenei šypsenas veiduose palikusio pasirodymo padėkos žodį tarė gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas, jauniesiems miuziklo aktoriams dovanų įteikęs šakotį.

Kitą dieną, paskutinę prieš Kalėdų atostogas, įvyko dar du dideli renginiai. Pirmasis iš jų – krepšinio baudų ir tritaškių metimų kalėdinis konkursas, kurį organizavo fizinio ugdymo mokytojai Sigutė Kažukauskaitė, Jonas Baltrušaitis ir Svajūnas Žvinakis. Šią 12 val. prasidėjusią, sportinę šventę atidarė komandinis I-II klasių baudų metimų konkursas. Vienos klasės komandą galėjo sudaryti trys berniukai ir dvi mergaitės. Šios rungties nugalėtojais tapo I a klasės mokiniai. Po to pirmokai bei antrokai varžėsi tritaškių konkurse, kuriame kiekvienas dalyvis kovojo už save individualiai. Čia sėkmė labiausiai nusišypsojo Deimantui Kamarauskui iš II f klasės, tapusiam taikliausiu tritaškių metiku tarp gimnazijos I-II klasių mokinių. 13 val. savo jėgas krepšinio aikštelėje išmėgino ir trečiokai su ketvirtokais. Tiesa, čia nebuvo apsieita ir be staigmenų. III-IV klasių baudų metimo rungtyje visiems savo konkurentams nosis nušluostė I a klasės mokinys Kristupas Šilalė. Kalėdinį baudų metimų ir tritaškių turnyrą vainikavo III-IV klasių tritaškių konkursas, kurio nugalėtoju tapo Mantas Sinkevičius iš III e klasės. Tačiau tuo krepšinio fiesta mūsų mokykloje nesibaigė, kadangi iškart po šio turnyro buvo žaidžiamos Putinų gimnazijos krepšinio lygos (PGKL) žvaigždžių dienos rungtynės.

Tą pačią dieną taip pat įvyko ir vienas iš laukiamiausių mokyklos renginių „VANAGYNAS’21“, kurį tradiciškai organizuoja Mokinių taryba. Jo metu buvo įvertinta gimnazijos bendruomenės veikla, iniciatyvūs, bendruomeniški, kūrybiški mokytojai bei mokiniai. Bendruomenę pasveikino Alytaus miesto mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, kuri pabrėžė, jog visi norime būti įvertinti, kad mus pastebėtų, todėl toks renginys yra gražus ir prasmingas. Džiaugdamiesi kūrybiška ir iniciatyvia bendruomene, taip pat pasveikino Alytaus miesto mero pavaduotojas Povilas Labukas su Jaunimo reikalų skyriaus koordinatore Dalia Kavolyniene. Šiais metais apdovanojimų ceremonija buvo perkelta į naują vietą – Alytaus miesto teatrą. Didingoje erdvėje vykusį renginį vedė buvę mokyklos mokiniai Deimilė Kuzmauskaitė ir Narvydas Matulevičius. Pramoginio renginio metu linksmindami publiką, vedėjai pristatė net tryliką nominacijų: „Metų mokytojo frazė”, „Metų stiliaus ikona”, „Metų Skroblo draugas” ir daugelį kitų, kurių nugalėtojus kvietė skelbti gimnazijos mokytojus, mokinius, buvusius mokinius. „VANAGYNAS’21” nugalėtojai: „Metų mokytojas(-a)” – mokytoja Lina Gailienė, „Metų stiliaus ikona” – Urtė Kašelionytė, „Metų stiliaus ikona (mokytoja/as)” – mokytojas Jonas Baltrušaitis, „Metų sportininkas(-ė)” – Vakaris Vyšniauskas, „Metų Skroblo draugas(-ė)” – Grigas Dobrovolskas, „Metų geriausi draugai(-ės)” – Mykolas Tumasonis ir Rokas Šickus, „Metų protas” – Jonas Žilinskas, „Metų menininkas(-ė)” – Urtė Kašelionytė, „Metų visuomenininkas(-ė)” – Darija Šaranina, „Metų mokytojo frazė – „Čia ne fizika, čia – lempa” – mokytojas Antanas Kalinauskas, „Metų linksmuolis(-ė)” – Gytis Šimanskis, „Metų pora” – Aurėja Goštautaitė ir Lukas Malinauskas, „Metų karieta” – Mykolas Tumasonis. Nugalėtojai buvo apdovanoti statulėlėmis bei remėjų prizais. Žiūrovus sužavėjo įvairūs muzikiniai bei šokių pasirodymai. Buvo malonu pasiklausyti gražių mokinių balsų. Dainas atliko Marta Judickaitė, Vakarė Jarmalavičiūtė, Kamilė Rėkutė, Orestas Vyšniauskas. Šokėjų poros Augustina Kizelytė ir Skaistė Underytė bei Kamilė Petraškaitė ir Ugnius Urbelionis parodė puikius choreografinius sugebėjimus. Žiūrovai tikrai turėjo galimybę pasijuokti, nes apdovanojimus teikiantys ir juos atsiimantys šou dalyviai skleidė originalų humorą, kartais, galbūt, suprantamą tik vanagiečiams. Gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas, dalindamasis savo įspūdžiais, renginį lygino su geru pyragu su razinomis, nes Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos bendruomenės nariai yra ne tik gabūs ir ambicingi, bet ir šmaikštūs. Mokinių tarybos surengtą šou vainikavo grupių „Frizz” ir „Velvet” pasirodymai.

Prieš šventes gimnazijos bendruomenė turėjo galimybę džiaugsmingai praleisti laiką žiūrėdama nuotaikingą miuziklą, fiziškai lavindamasi krepšinio aikštelėje bei smagiai apdovanodama įsimintiniausius. Nors ir už lango ūžė šaltas oras, tačiau šventėms artėjant, mūsų širdys buvo sušildytos, o veidai švytėjo šypsenomis. Metus vainikavę renginiai buvo tarsi atpildas už įtemptą visai mokslo bendruomenei laikmetį ir įvadas į atėjusį švenčių ir atostogų metą.

Knyg(i)ų klubo narės Taja Tamkevičiūtė ir Ugnė Gudaitytė (vadovė Santa Marcinkevičiūtė)