Užsiėmimai apie melagienas prasidėjo!

Sausio 11 dieną I b ir I d klasių valandėlių metu įvyko Knyg(i)ų klubo organizuoti užsiėmimai apie melagienas. Tai Erasmus+ projekto „Media Smart Citizens of future“ pirmojo mobilumo „Fake News Fighters“ tąsa.

Knyg(i)ų klubo narės Ugnė Gudaitytė, Taja Tamkevičiūtė, Erika Peleckaitė, Ugnė Sabaliauskaitė ir Erasmus+ projekto „Media Smart Citizens of future“ pirmojo mobilumo „Fake News Fighters“ dalyvės Smiltė Vaitkevičiūtė ir Ineta Kundrotaitė   parengė pristatymą apie tai, kad melagienos egzistuoja jau labai seniai, pateikė rimtų ir juoką keliančių melagienų pavyzdžių, patarė, kaip atpažinti melagienas, dalijosi patirtimi, kad renkant medžiagą keblumų iškilo ir joms pačioms (atpažinti, ar tai melagiena, ar konkretaus laikotarpio aktualija, dabar skambanti neįtikėtinai). Mokiniai susidomėję klausė pranešimų ir žinias bei pastabumą pasitikrino dalyvaudami Kahoot viktorinoje.

Užsiėmimų dalyviai turėjo galimybę pasitikrinti supratimą apie melagienas, sužinoti jų ištakų istoriją, o organizatorės pagilino kritinio mąstymo, medžiagos kaupimo, rūšiavimo ir pateikimo, viešojo kalbėjimo įgūdžius.

Užsiėmimą apie melagienas per klasės valandėles Knyg(i)ų klubo komandos planuoja vykdyti ir kitose klasėse.

Knyg(i)ų klubo vadovė Santa Marcinkevičiūtė