Vasario naktį ir vėl sušvito poezija

Vasario 25-osios vakarą įvyko tradicinis Anykščių literatų klubo „Marčiupys“ organizuojamas respublikinis poezijos renginys „Kas švyti vasario nakties danguje?“, kuriame dalyvavo įvairaus amžiaus literatai iš Alytaus, Anykščių, Zarasų, Kelmės, Utenos, Kupiškio, Biržų, Molėtų ir Pakruojo. Renginys vyko „gyvai“ ir nuotoliniu būdu, tačiau vis tiek tvyrojo jauki atmosfera, nes, kaip sakė poezijos vakaro organizatorė ir vedėja Diana Šermukšnienė, „kai širdys kalba eilėmis, pajauti, kaip atgal sugrįžta eiliuotas gėris ir grožis, papuoštas bardų dainomis“.

Savo eilėmis taip pat pasidalino ir lietuvių kalbos bei literatūros mokytojos Santos Marcinkevičiūtės vadovaujamo Knyg(i)ų klubo narės Evelina Gecevičiūtė (II a kl.), Erika Peleckaitė (II f kl.), Akvilė Rakauskaitė (IV e kl.) ir Ugnė Gudaitytė (IV e kl.). Merginos turėjo galimybę pasiklausyti ir vyresnių poetų eilių. Nustebino, kad jose gvildenamos jaunimui aktualios meilės, žmogiškųjų santykių, apskritai egzistencijos temos. Vakaro metu su bardų atliekamomis dainomis besipinančios poezijos eilės sukūrė šiltą atmosferą ir leido pasijausti ramiai ir saugiai.

Džiugu, jog Knyg(i)ų klubo poetės turėjo galimybę dalyvauti šiame renginyje: ne tik ramiai vakarojant palydėti darbo savaitę, praturtinti savo meninį akiratį, bet ir garsinti Alytaus miesto vardą viešinant savo lyrinės kūrybos vaisius.

Knyg(i)ų klubo narė Taja Tamkevičiūtė