Projekto partnerių susitikimas Portugalijoje – ne tik kitos kultūros, gamtos tyrinėjimas, bet ir savęs pažinimas

Kovo 6-12 dienomis mūsų mokyklos mokiniai Ineta Kundrotaitė, Ugnė Kazlauskaitė, Gytė Augustinaitytė, Jonas Žilinskas, Rytis Jonika bei mokytojai Danutė Račkauskienė, Tomas Balynas ir Jovita Žilinskienė dalyvavo „Erasmus+“ projekto „Media Smart Citizens“ partnerių susitikime Portugalijoje, Lisabonoje. Vizite dalyvavo dar keturių šalių atstovai: kroatai, italai, turkai ir portugalai.

„Projekto metu įgyta patirtis, kompetencijos – neįkainojami dalykai. Veiklų tarptautinėse darbo grupėse metu ne tik diskutavome apie medijas, kūrėme įvairiausius virtualius plakatus ir video, bet spėjome ir susidraugauti, nors po truputį pažinti visų šalių kultūras, kalbas.

Įvairių užduočių metu kartais buvome išstumti iš savo komforto zonos, dėl to pagerinome viešojo kalbėjimo, lyderystės įgūdžius. Dirbant komandose supratome, jog labai svarbu išklausyti ir padėti vienas kitam, ypač komunikuojant, kadangi viskas vyko anglų kalba. Tokie projektai suteikia puikią galimybę ne tik pasitikrinti savo anglų kalbos lygį, bet ir praturtinti žodyną.

Spėjome pažinti ir pačią Portugaliją. Lankėmės ne tik šalies širdyje – Lisabonoje, bet ir mažiuose miesteliuose, kaimeliuose, paplūdimyje, kuriame prieš dešimt metų buvo užfiksuota aukščiausia banga. Architektūra, menas Portugalijoje labai ypatingi, o vietinių virtuvė nustebino įvairiausių skonių puokšte.

Projekto metu užsimezgė daug gražių tarptautinių draugysčių. Be to, ne tik susitikome naujus žmones, bet pasimatėme ir su senais draugais, kurie buvo atvykę į Lietuvą. Visi kartu mokėmės įvairiausių žodžių skirtingomis kalbomis, dainavome, juokėmės ir be galo smagiai leidome laiką“, – mintimis dalijasi moksleiviai.

Gytė Augustinaitytė