Pavasario žaluma tavo delne

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiais, kovo 20 d. gimnazijoje paminėjome Pasaulinę Žemės dieną. Ši diena visada žymi astronominio pavasario pradžią, nes būtent tada susilygina diena su naktimi visuose Žemės rutulio kampeliuose.

Mūsų Žemėje kas minutę įvyksta daugybė įvairių procesų, kurie turi tam tikrą savo tvarką. Žmogus yra gamtos dalis, kuri daro didžiulę įtaką visam jautriam gamtos mechanizmui. Dažniausiai pats žmogus sunkiai įsivaizduoja jo daromos žalos dydį gamtai, joje egzistuojančioms ekosistemoms, pačios planetos klimato kaitai. Tad Žemės dienos tikslas – ne tik atkreipti visuomenės dėmesį į nuolat šiltėjančio klimato keliamas problemas, neatsakingą vartojimą, bet ir skatinti kiekvieną gyventoją prisidėti prie tvarios aplinkos išsaugojimo. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi.

Mūsų gimnazijoje šią dieną buvo iškelta Žemės vėliava, kuri simbolizuoja tvaraus pasaulio svarbą ir aplinkosaugines bendruomenės vertybes. Visą mėnesį vyko įvairūs Žemės dienai paminėti skirti renginiai. Ketvirtų klasių mokiniai klasių valandėlių metu lankė I–II klasių mokinius ir diskutavo tema „Ką aš galiu padaryti, kad pasaulis būtų tvaresnis?“. Ilgųjų pertraukų metu visi bendruomenės nariai galėjo pasigrožėti nuotraukų paroda „Žemės spalvos ir garsai“, kurią šį kartą surengė IV c klasės mokiniai Arnas Klimavičius ir Oskaras Kochanskas. Gamtos mokslų pamokose gimnazistai turėjo galimybę dalyvauti KTU nuotolinėje paskaitoje ,,Radiacinė tarša: reali ar įsivaizduojama?“. Daugiausia gimnazijos bendruomenės emocijų sulaukė kūrybinė akcija „Pavasario žaluma tavo delne“, kurią organizavo I e klasės mokiniai (DofE programos dalyviai). Akcijos metu gimnazistai dovanojo savo rankomis, rūpesčiu ir meile augintas mėtas – pavasario pranašus bei deklamavo eiles.

Žemės išsaugojimui skirtas mėnuo baigėsi, bet tvaraus gyvenimo suvokimas ir meilė savo artimiausiai aplinkai tikrai liko bendruomenės narių širdyse.

Šilčiausius pavasarinius linkėjimus kartu su mokiniais bendruomenei siunčia biologijos mokytoja Edita Gumauskienė ir fizikos mokytoja Lina Gailienė.