„Ką reiškia būti ES piliečiu?“

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos iniciatyva vyksta jau tradiciniu tapęs projektas „Atgal į mokyklą“. Šios iniciatyvos metu diplomatai ir kiti valstybės tarnautojai vyksta į Lietuvos mokyklas ir veda pamokas apie Europos Sąjungą (ES). Taip vienai dienai jie tampa mokytojais, galinčiais mokiniams smagiai ir įdomiai papasakoti, kas yra ES, kuo narystė joje svarbi ir naudinga Lietuvai, ką reiškia būti ES piliečiu, kokios svarbiausios ES aktualijos.

Šio projekto tikslas – suteikti galimybes moksleiviams ir jų mokytojams gauti žinių apie ES ir valstybių narių veikimą joje, skatinti domėjimąsi europinėmis temomis, bei formuoti vertybines nuostatas, įgalinančias jaunus žmones būti aktyviais piliečiais, tikinčiais, kad gali daryti pokyčius ES.

Gegužės 4 d. Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje svečiavosi šios ministerijos atstovas Valdas Verbus. Svečias pristatė LR užsienio politiką, supažindino su ES institucijų veikla, kartu su mokiniais aptarė karą Ukrainoje. Mūsų gimnazistai buvo aktyvūs, uždavė jiems rūpimus klausimus. Vyko tikrai rimta ir naudinga diskusija.

Istorijos mokytoja metodininkė Asta Šulcienė