Gimnazijos sporto entuziastai savaitgalį pradėjo Kaune

Birželio 18 dieną (šeštadienį) Kauno Santakos parke įvyko Lietuvos sporto mylėtojų kasmet itin laukiamas vasaros renginys – „Olimpinė diena 2022“. Šioje sporto ir pramogų šventėje, pirmąkart surengtoje dar 1989-aisiais, šiemet dalyvavo daugiau nei 20 tūkst. aktyvų laisvalaikį bei azartą mėgstančių žmonių. Renginyje dalyvavo ir Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai. Jie į Kauną važiavo lydimi fizinio ugdymo mokytojų Jono Baltrušaičio ir Sigitos Ulonienės. Tiesa, mūsų gimnazijos delegacijai išvykos metu kompaniją palaikė dar dviejų Alytaus mokyklų – Šv. Benedikto gimnazijos bei Vidzgirio progimnazijos – mokiniai ir pedagogai.

„Olimpinė diena 2022“ neapsiėjo be itin plataus veiklų asortimento

Šiųmetės Olimpinės dienos dalyviai turėjo išskirtinę progą išmėginti virš 100 įvairaus pobūdžio su sportu susijusių nemokamų užsiėmimų. Juose dalyvavo ir A. Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai. Jie išmėgino tokias sporto šakas kaip irklavimas, regbis, smūginis, dalyvavo bėgimo varžybose, sporto viktorinose. Gimnazistai taip pat mokėsi pavaizduoti įvairias sporto disciplinas gestų kalba. Už veiklų atlikinėjimą moksleiviai rinko taškus, kuriuos galėjo iškeisti į vertingus prizus.

Pergalės skonis Kauno Santakos parke

Mūsų gimnazistai Olimpinės dienos užsiėmimų metu pasižymėjo ne tik aktyvumu, bet ir pasiektais puikiais rezultatais. Štai IV e klasės mokinys Ugnius Adomavičius  lietuviškos 1988 metrų olimpinės mylios bėgimo rungtyje tarp daugiau nei 1000 įvairaus amžiaus dalyvių užėmė II-ąją vietą. Įdomu tai, jog šių varžybų distancijos ilgis pasirinktas neatsitiktinai. Būtent 1988 m., po priverstinės kelių dešimtmečių pertraukos, savo veiklą atkūrė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), kurio šaknys siekia dar tarpukario laikus. O II c klasėje besimokantis Pijus Rutkauskas sėkmingai pasirodė orientavimosi sporto rungtyje, kurią įveikė vos per 1 min. 37 sek.

Renginio puošmena – susitikimai su Lietuvos sporto žvaigždėmis

„Olimpinė diena 2022“ neapsiribojo vien sportinėmis veiklomis bei skambiais Alytaus gimnazistų pasiekimais. Renginio metu moksleiviai taip pat galėjo pabendrauti su Lietuvos sporto įžymybėmis penkiakovininke Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene, treko dviratininke Simona Krupeckaite, irkluotoja Milda Valčiukaite, disko metiku Andriumi Gudžiumi ir kitais olimpiečiais. Taip pat buvo galimybė  įsigyti 2021 m. Tokijo olimpinių žaidynių atributikos.

Norėtųsi nuoširdžiai padėkoti Alytaus miesto savivaldybės Švietimo ir sporto skyriui už suteiktą finansinę paramą, leidusią jauniesiems alytiškiams, taip pat ir mūsų gimnazijos mokiniams, aktyviai praleisti šeštadienį bei sužinoti daugiau apie Lietuvos bei užsienio sportą ir jo praeitį.

Taja Tamkevičiūtė, II a klasės mokinė