Susipažinimo-adaptacijos diena – nerūpestingą vasarą ir gimnazisto likimą jungiantis tiltas

Besitraukdamas vasaros karštis tarsi duoda ženklą smagiai pailsėjusiai mokslo bendruomenei grįžti prie darbų, mokymosi tikslų ir svajonių. Mūsų gimnazijos bendruomenė siekia, kad kiekvienas jos narys jaustųsi svarbus. Todėl laukdami Rugsėjo 1-osios, mokslo metų pradžios, rugpjūčio 30 dieną gimnazijos pirmokus pakvietėme į tradicinį renginį – Susipažinimo-adaptacijos dieną. Anot  renginio organizatorės, direktoriaus pavaduotojos ugdymui Danutės Dragūnienės, jo tikslai yra sudaryti sąlygas mokiniams susipažinti ir lengviau įsijungti į mokymosi veiklas naujoje aplinkoje, padėti mokiniams pažinti save ir bendramokslius, ugdyti meilę savo mokyklai.

Į stilingai atnaujintą aktų  salę gausiai susirinkusius mokinius pasveikino gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. Išreikšdamas džiaugsmą, kad pirmaklasiai pasirinko mūsų gimnaziją, direktorius tikino, kad jie mūsų bendruomenei yra svarbūs ir palinkėjo šio renginio metu kuo aktyviau bendrauti, kad mokslo metus pradėtų tvirtai besijausdami ir, smagiai pradėję, kryptingai besimokę, sėkmingai baigtų mūsų gimnaziją.

Naujokus sveikino ir Mokinių tarybos komanda. Jos pirmininkė Darija Šaranina, pasveikindama naujokus ir pristatydama Mokinių tarybos funkcijas, veiklos tikslus, teigė, kad mokinių balsas čia visada svarbus ir išklausomas, o iniciatyvūs, kūrybingi ir darbštūs yra kviečiami prisijungti prie mokinių savivaldos, ieškoti saviraiškos galimybių ne tik per pamokas, bet ir popamokinėje veikloje.

Prapliupęs lietus sutrukdė užsiimti aktyvia veikla gimnazijos vidiniame kiemelyje, tačiau Mokinių tarybos komanda pakvietė pirmokus į sporto salę pažaisti socializacijos žaidimų. Naujųjų gimnazistų susirinko  daug, tačiau, porose aptardami žaidimo vedėjos pateiktus klausimus apie svajonių atostogas, beprotiškiausius poelgius, draugų ratą, vakarienę su įžymybėmis, jie visi turėjo progą pabendrauti, susipažinti, o žaisdami „Evoliuciją“ turėjo progą pasivaržyti.

Iš sporto salės būsimieji pirmokai su auklėtojais Lina Gailiene, Tomu Balynu, Asta Grimalauskiene, Sigita Uloniene, Ieva Kizelyte ir Santa Marcinkevičiūte išsiskirstė į klases. Čia dar nevyko rimti pokalbiai – auklėtojai pasiūlė susipažinimo žaidimus, kurių metu mokiniai, prisistatė, bendraudami pademonstravo pastabumo, klausymo įgūdžius.

Geriau pažinti auklėtinius padėjo ir kolegų Giedrės Škarnulienės, Ramunės Petrosian, Svajūno Žvinakio, Janės Zelenienės ir Antano Kalinausko įvairiose gimnazijos erdvėse organizuoti komandiniai žaidimai. Aktyviai varžydamiesi estafetėse, statydami makaronų ir zefyrų bokštus, transportuodami žemyn žalius prie lubų pririštus kiaušinius, nešdami virvėmis apraizgytus puodelius, vienu rašikliu rašydami gimnazijos pavadinimą,  mokiniai demonstravo kūrybiškumą, gebėjimą susitarti, pasiskirstyti vaidmenimis, iniciatyvumą, loginį mąstymą ir pasitikėjimą vienas kitu.

Po visų veiklų grįžę į aktų salę pasidalinti įspūdžiais, daugelis renginio dalyvių atrodė drąsesni, nes susirado draugų, susipažino su gimnazijos mokiniais, mokytojais, apžiūrėjo gimnazijos erdves. Vadinasi, Susipažinimo-adaptacijos diena ir šiemet pavyko, nes naujieji mūsų gimnazistai smagių atrakcijų metu atskleidė savo kūrybiškumą, gebėjimą dirbti komandoje, lyderystės įgūdžius, o svarbiausia, numalšino nežinios jaudulį ir drąsiai pasitiks naujuosius mokslo metus.

Santa Marcinkevičiūtė, I e klasės auklėtoja