Robotikos komandos „Lituanica X“ sudėtyje – ir gimnazijos II a klasės mokinys

Naujus Mokslo metus VJG robotikos komanda „Lituanica X“ pasitinka su naujais iššūkiais ir su nauju, didesniu, sudėtingesniu robotu. „Lituanica X“ deleguota atstovauti Lietuvai robotikos olimpiadoje „FIRST Global Challenge“, kuri įvyks spalio 13-16 dienomis Ženevoje. Tai bus ne tik išskirtinė galimybė komandai pademonstruoti savo kūrybiškumą ir programavimo įgūdžius varžantis su robotikos entuziastais iš viso pasaulio, bet ir pristatyti Lietuvą kitų pasaulio šalių atstovams.

Komandą pakalbėti pakvietė Švietimo, mokslo ir sporto viceministras p. Ramūnas Skaudžius. Ministerijoje komanda pademonstravo varžyboms ruošiamą robotą ir pristatė komandos darbo metodiką. Viceministras palinkėjo komandai kuo geriausios kloties Ženevoje ir paprašė būti aktyviais robotikos ambasadoriais tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje.

Varžybose Lietuvai komandos „Lituanica X“ sudėtyje atstovaus Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokiniai Dainius Užusenis, Dovydas Šatkauskas, Julius Augustaitis, Rokas Kirdulis, taip pat Kristupas Šilalė iš Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos ir Matas Čiuželis iš Vilniaus licėjaus.

Komandai šie metai yra ypatingai sėkmingi. Kovo mėnesį ji tapo Lietuvos Lego robotikos lygos „FIRST Lego League“ čempione ir įgijo teisę atstovauti Lietuvai JAV įvykusiame pasaulio Lego robotikos čempionate. Hiustone „Lituanica X“ irgi sublizgėjo – gavo specialų prizą už roboto dizainą.

Norinčių prisijungti prie komandos, prašome užpildyti šią formą https://forms.gle/E9R4iq6ZqyQdHiMr9.

Labai būtume dėkingi už paramą komandai. Parašykite mums: lituanicax@gmail.com. 

Su komandos penkių metų kelione galima susipažinti šiuose kanaluose:

Internetinis puslapis – https://www.lituanicax.lt/

Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCDhAuyXQicQlXtyMGRMpFtg

Facebook – https://www.facebook.com/lituanicaX

Instagram – https://www.instagram.com/lituanicax/