Sveikiname respublikinio dr. Bronislovo Lubio vardo chemijos konkurso prizininkus

Dr. Bronislovo Lubio vardo respublikinis chemijos konkursas – tai renginys, kurio tikslas yra populiarinti dr. Bronislovo Lubio idėjas, įprasminti kūrybišką chemijos žinių ir gebėjimų panaudojimą gyvenime.

Konkursas skirtas dr. Bronislovo Lubio – žymaus Lietuvos verslininko, pramoninko, LR Aukščiausiosios Tarybos Akto dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo signataro, KTU docento, KTU ir Klaipėdos universiteto garbės daktaro, Jonavos rajono garbės piliečio, koncerno „Achemos grupė“ vadovo, taip pat chemijos mokslų kandidato, technikos mokslų daktaro, daugiau nei aštuoniasdešimties išradimų autoriaus, Lietuvos Respublikos mokslinės techninės draugijos premijų laureato – atminimui įprasminti. Konkursas tradiciškai vyksta Jonavos Senamiesčio gimnazijoje.

Mūsų gimnazistai ir vėl puikiai pasirodė jau 7-ajame respublikiniame  dr. Bronislovo Lubio vardo chemijos konkurse 9-10 (I-II) klasių mokiniams. Emilija Miglinaitė, I a kl., Matas Adomaitis, I a kl., Gerda Brazaitė II a kl., ir Kristupas Šilalė II a kl. – tai komanda laimėjusi antrąją vietą šio konkurso komandinėje rungtyje. Gimnazistams gerai sekėsi ir asmeninėse rungtyse. Antrokas Kristupas Šilalė tapo teorinės rungties nugalėtoju tarp dešimtokų, buvo apdovanotas diplomu ir rėmėjų dovanomis. 

Laimėjimai pasiekti ne tik todėl, kad šie mokiniai  sistemingai, nuosekliai mokosi visus dalykus. Jie daug papildomo laiko skyrė laboratorinio eksperimento įgūdžių tobulinimui, konkursinių užduočių sprendimui, teorinių klausimų nagrinėjimui. Sveikindami su šiuo pasiekimu palinkėkime mūsų šauniems gimnazistams ir toliau uoliai su džiaugsmu ir entuziazmu mokytis ir siekti vis puikesnių laimėjimų pasirinktose srityse.

Chemijos mokytoja Janė Liutkienė