KTU klasės veiklos įsibėgėja

KTU klasės mokiniai vėl turėjo galimybę dalyvauti veiklose, kurias organizuoja KTU.

Lapkričio 10 dieną KTU klasės mokiniai su koordinatore Asta Grimalauskiene dalyvavo įvadinėje nuotolinėje paskaitoje „Dirbtinis intelektas“, kurią vedė KTU Informatikos fakulteto profesorė Agnė Paulauskaitė-Tarasevičienė.

Ji pristatė universiteto naują studijų programą „Dirbtinis intelektas“ (DI), papasakojo, kokius dalykus apima ši specialybė, jos perspektyvas. Lektorė kalbėjo, kaip skatinti dirbtinio intelekto augimą šalyje, kokios kompetencijos reikalingos DI specialistui.

Paskaitos metu profesorė papasakojo, kas yra DI, kelių lygių yra DI – siaurasis DI (kurį turime ir Lietuvoje), bendrasis DI ir dirbtinis superintelektas. Paaiškino kuo vienas lygis skiriasi nuo kito. Kokie jų pliusai ir minusai. Pateikė pavyzdžių, kaip veikia DI intelektas, kur jis galėtų pakeisti žmogų, tuo pačiu papasakojo, ko nesugebėtų DI ir kokios grėsmės galėtų laukti. Paskaitos pabaigoje mokiniams buvo pateiktos užduotys, kurias turės atlikti savarankiškai mokydamiesi  4 mėnesius.

Lapkričio 11 d. šios klasės mokiniai, lydimi fizikos mokytojos Linos Gailienės, vyko į KTU. Čia jie dalyvavo IT ir fizikos laboratoriniuose darbuose: „Susikurk savo svetainę“ ir „Termodinamika“. Užsiėmimų metu maloniai, energingai ir profesionaliai savo žinias pasirinktomis temomis bandė perduoti IT lektoriai Mantas Jurgelaitis ir Vaidotas Drungilas bei matematikos ir gamtos mokslų fakulteto studijų prodekanė Živilė Rutkūnienė. Pradžioje gimnazistai susipažino su internetinių svetainių kūrimu, išbandė savo jėgas patys kurdami norimą svetainę, gavo dovanų už teisingus atsakymus į jiems pateiktus klausimus. Šiame procese jie sulaukė pagalbos ne tik iš lektorių, bet ir iš KTU IT studentų. Po to pasitikrino ir pagilino savo turimas žinias ir termodinamikos srityje. Fizikos auditorijoje gimnazistai praleido apie 3 val., atliko 5 laboratorinius darbus kartu su prodekane ir jos asistente bei parsivežė namų darbus.

KTU patalpas mokiniai paliko jau sutemus. Jautėsi ne tik pavargę, išalkę ir pasiilgę namų, bet ir praturtėję žiniomis. Į Alytų visi grįžo jau laukdami kitų apsilankymų universitete.

Asta Grimalauskienė, KTU klasės koordinatorė

Lina Gailienė, vyresnioji fizikos mokytoja