Gimnazistai dalijasi gerumu

Artėja žiema ir adventinis laikotarpis. Pamažu į pandemijos, dabar vykstančio karo išvargintą sąmonę smelkiasi šviesesnės mintys apie ramų Kalėdų, susibūrimo, susitelkimo, dovanų laukimo laiką. Tačiau akivaizdu, kad ne kiekviena mūsų visuomenės šeima gali išbristi iš niūrios kasdienybės ir švenčių laukti su džiaugsmu. Todėl labai svarbu suvokti, kad tie, kurie turi daugiau, visada gali pasidalinti.

Mūsų gimnazijos mokytoja Asta Grimalauskienė su I c klasės mokiniais, visiems grandiozinio renginio dalyviams pagaminę atributiką (net 800 lėkščių su aukojimo numeriais) ir subūrę 76 mūsų gimnazistų-savanorių komandą (gimnazistus lydėjo ir mokytoja Irena Motūzienė bei mokytoja Rima Gecevičienė), išvyko į lapkričio 18 dieną Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ suorganizuotą „Maisto banko“ paramos koncertą „PasiDalink“. Renginio tikslas – surinkti organizacijai lėšų, kurios bus naudojamos gelbėjant  maisto stokojančius žmones, taip pat padedant nuo karo bėgantiems ukrainiečiams ir žmonėms, likusiems pačioje Ukrainoje.

Mūsų, savanorių, užduotis buvo aktyviai dalyvauti renginio tiesioginėje transliacijoje ir savo pozityvia energija paskatinti žmones remti „Maisto banką“. O užsikrėsti puikia nuotaika buvo nesunku, nes koncertavo didelis būrys muzikos pasaulio įžymybių (Inga Jankauskaitė, Andrius Mamontovas, „Saulės kliošas“, „The Roop“, „8 kambarys“ su Vidu Bareikiu, Artūro Noviko džiazo grupė ir daugelis kitų). Nors renginio metu rodomos tikros daug negandų patyrusių žmonių istorijos graudino, tačiau viltį kėlė vis labiau kylantis aukojamų lėšų skaičius. Jis parodė, kad žmonių gerumas yra nesunaikinamas.

Dalyvauti renginyje buvo smagu: galėjome pasiausti, pašokti, pamatėme lietuvių šou pasaulio užkulisius, susipažinome su filmavimo virtuve, bet svarbiausia, prisidėjome prie prasmingos akcijos ir paskatinome žmones dalintis.

Goda Bingelytė, Knyg(i)ų klubo narė, Santa Marcinkevičiūtė, Knyg(i)ų klubo vadovė