Lietuvos olimpinė akademija apdovanojo mūsų gimnazijos olimpinio judėjimo vertybių puoselėtoją Zenoną Gramacką

Kovo 31 dieną Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje vyko Lietuvos olimpinės akademijos (LOA) eilinis  suvažiavimas. Renginio dalyviai galėjo pasigrožėti olimpinės atributikos paroda, jame buvo aptarta 2022 metų veikla, būsimų darbų gairės ir apdovanoti konkurso „Už olimpinių idėjų sklaidą Lietuvoje“ LOA akademiko, profesoriaus Povilo Karoblio prizui laimėti, nugalėtojai. Vienas iš jų – paveldo srityje laureatu tapęs kolekcininkas, Lietuvos olimpinės kolekcininkų asociacijos (LOKA) narys, LOKA Alytaus apskrities tarybos vadovas, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos neformaliojo švietimo mokytojas Zenonas Gramackas.

Z. Gramacko iniciatyva Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje yra įkurtas olimpinio judėjimo istoriją atskleidžiantis ir olimpinių idėjų propagavimui skirtas Sporto informacijos centras-muziejus.  Olimpinę atributiką jis pradėjo kolekcionuoti 1970 metais,  kolekcijoje yra sukaupta apie 6 tūkst. eksponatų.

„Alytiškis pasidžiaugė tokiu dideliu LOKA įvertinimu ir kalbėjo apie tai, kad praėjusiais metais Alytus buvo Lietuvos kultūros sostinė ir šis jo apdovanojimus už 2022 metus – tai kartu ir indėlis į miesto kultūros sostinės bendrą vainiką. Suvažiavimo dalyvius, kurie dar nebuvo apsilankę jo puoselėjamame Sporto informacijos centre-muziejuje, pakvietė atvykti, nes čia apsilanko ne tik Lietuvos moksleiviai, studentai, bet ir garsūs sportininkai, gausios užsienio delegacijos, vyksta  įvairūs teminiai renginiai (M. Marcinkevičiūtė, „Lietuvos olimpinės akademijos nariai džiaugėsi sėkmingais metais ir apdovanojo laureatus“).

Santa Marcinkevičiūtė, lietuvių kalbos mokytoja