Knyg(i)ų klubo įdomiosios patirtys

Spalio 6 d. Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje vyko audiovizualinio turinio mokymai. Mokymus vedė režisierė, Vilniaus Gedimino technikos universiteto medijų gamybos bei scenarijaus rašymo pagrindų lektorė Akvilė Gelažiūtė. Projektas skirtas susipažinti su filmų postprodukciniais darbais ir montažo pradmenimis, kaip kuriama reklama bei scenarijaus rašymo eiga.

Šiuose mokymuose dalyvavusios Knyg(i)ų klubo narės Smiltė Vaitkevičiūte (IV a) ir Ugnė Sabaliauskaitė (IV f) pasidalijo įgyta patirtimi ir įspūdžiais. Merginos išklausė teorinius pagrindus, o sužinojusios, kaip atrodo audiovizualinio turinio kūrimo užkulisiai, pačios kibo į darbus. Jos turėjo sugalvoti paveikią reklamą ir, tik įvykdžiusios visus filmo kūrimo eigos etapus, jį nufilmuoti. Pradėti reikėjo nuo scenarijaus rašymo, kuris virto kadruotės planavimu. Atlikusios svarbius parengiamuosius darbus, jos kartu sukūrė trumpą reklamą „Gyva muzika sujungia”.

Mokinės džiaugiasi įgyta patirtimi ir bendravimu su šaunia lektore bei tikisi, kad ši patirtis padės pasirinkus studijų kryptį.

Knyg(i)ų klubo vadovė Santa Marcinkevičiūtė