VANAGYNAS‘17

Gruodžio 22 d. Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje praūžė vienas laukiamiausių mokyklos renginių – VANAGYNAS’17. Šio renginio, kurį organizuoja Mokinių taryba, tikslas – įvertinti gimnazijos bendruomenės veiklą, nominuoti bei skleisti žinią apie puikius gimnazijos mokytojus, iniciatyvius, bendruomeniškus ir kūrybiškus mokinius.

Šių metų apdovanojimai sulaukė didelio bendruomenės susidomėjimo, nes aktų salė buvo pilna žiūrovų. Renginį vedė buvęs gimnazijos mokinys Tomas Simanavičius ir gimnazijos pirmokė Jorė Bendinskaitė. Apdovanojimų metu jie linksmino publiką ir sukūrė tikrą intrigą prieš paskelbiant nominacijų laimėtojus, kuriuos išrinko visa gimnazijos bendruomenė. Nugalėtojams buvo įteiktos rankų darbo medinės statulėlės su vanago siluetu ir puikūs rėmėjų įsteigti prizai. Renginį paįvairino gimnazistų ir buvusių mokinių pasirodymai. Žiūrovus sužavėjo Kristinos Marcinkevičiūtės ir Aivaro Šaltanovo šokis, Žymantės ir jos šokių partneris Gusto padovanotas nuostabus pasadoblis. Dainą atliko Vakarė Dimšaitė, kuriai gitara pritarė Airidas Kamandulis, pasirodymu stebino buvęs gimnazijos mokinys Antanas Dambrauskas. Smuikais pritariant Laurai Šilalytei ir Ugnei Turčinaitei, Simona Kuodytė atliko savo kūrybos dainą „Pokemonai“. Dainavimo sugebėjimus dar kartą atskleidė Aistė Rocevičiūtė ir Saulė Blažaitytė. Renginį vainikavo naujai susikūrusios gimnazistų muzikos grupės „VELVET“ (Viltė Valentinavičiūtė, Tadas Gudzinevičius, Mykolas Zablackas ir Simona Kuodytė) pasirodymas, kurio metu jie atliko Baltojo Kiro kūrinį „Lūpytės“ – šėlo visa publika. Be to, visai netikėtai renginyje apsilankė Kalėdų Senelis, kuris linkėjo visiems jaukių ir gražių didžiųjų metų švenčių.

Apdovanojimų pabaigoje savo įspūdžius išsakė gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. Jis pabrėžė, kad tai buvo geriausias renginys mokyklos istorijoje! Mokinių taryba sulaukė daug pagyrimų ir puikių atsiliepimų. Dar kartą dėkojame visiems renginio rėmėjams, be kurių šie apdovanojimai nebūtų buvę tokie nuostabūs! Iki susitikimo kitais metais!

Metų aktorius – su Inga Juškevičiūtė
Metų Skroblo draugas – Almantas Arbačiauskas
Metų mokytojo frazė – „Dvejetas – kelias į laimę“ (Janė Liutkienė)
Metų balsas –  Saulė Blažaitytė
Metų muzikantas – Vakaris Žiūkas
Metų Šteinys – Edvardas Vinerskas
Metų stiliaus ikona –  su Jovita Žilinskienė
Metų stilingiausias – Povilas Krikščiūnas
Metų stilingiausia – Kamilė Sinkevičiūtė
Metų pora – su Tomas Skripka ir Aurita Inokaitytė
Metų žvaigždė – Mindaugas Ribinskas
Metų visuomeninkas – Narvydas Matulevičius
Metų karieta – Ignas Škarnulis
Metų sportininkas – Matas Česynas
Metų mokytoja – Ramutė Volkuvienė
Metų linksmuolis – Matas Krugelis
Metų geriausi draugai – Goda Adomaitytė ir Aurita Inokaitytė

Gabija Vitkauskaitė, Mokinių tarybos narė