Susipažinkime su gimnazijoje veikiančia MMB „Laimė kurti“

„Laimė kurti” yra mokinių mokomoji bendrovė, gaminanti rankų darbo personalizuotus ir visiškai vienetinius atvirukus bei sveikinimus.

Interviu su mokomosios mokinių bendrovės prezidente, IV b klasės mokine Akvile Mizgirdaite.

Kaip atsirado idėja įsteigti MMB „Laimė kurti”? 

Viskas prasidėjo prieš daugiau nei metus. Socialinių tinklų pagalba susipažinau su mergina, kuri gyvena Belgijoje. Ji mane ir įkvėpė užsiimti atvirukų gamyba. Pirmas mano darbas atiteko būtent jai. Laikui bėgant mano darbai vis tobulėjo, gausėjo ir priemonių  kūrybai. Per tą laiką atsirado naujų draugų, su kuriais keičiamės savo darbais. Ši veikla džiugina ne tik mane, bet ir mano draugus užsienyje. Savo hobiu pasidalinau su ekonomikos mokytoja ir gavau pasiūlymą įkurti MMB. Atvirukus kuriu aš pati. Kitos bendrovės narės rūpinasi finansais ir rinkodara.

Iš kur kilo „Laimė kurti” pavadinimas? 

Šiuo pavadinimu norėjau atskleisti, kaip jaučiuosi kurdama sveikinimus ir atvirukus.

Kur jus rasti? 

Facebook puslapyje https://www.facebook.com/MMBLaimeKurti/ rasite mūsų darbų pavyzdžius. Jei norite užsisakyti sveikinimą savo draugui ar kitam svarbiam žmogui, drąsiai rašykite asmeninę žinutę! Su malonumu įgyvendinsime jūsų pageidavimus!

Linkime bendrovei daug kūrybingų idėjų, gausaus klientų būrio ir pelningos veiklos.

Mokomųjų mokinių bendrovių (MMB) programa suteikia mokiniams realią verslo patirtį dar mokyklos suole. Mokiniai, testuodami savo idėjas, kuria skirtingus verslus. Ši programa supažindina, kaip verslas yra vystomas, valdomas bei leidžia mokiniams patiems priimti svarbiausius su jų verslu susijusius sprendimus.

Ekonomikos ir verslumo mokytoja Rūta Mockevičienė