Pakeliui į Leipcigą

Š. m. kovo 3 d.  istorijos mokytojos metodininkės R.Volkuvienės kabinete šurmuliavo dvyliktokai, ore sklandė pakili nuotaika. Mokiniai ir mokytojai nekantriai laukė projektinių darbų pristatymo …   „Istoriniai keliai mūsų krašte /šalyje“- tokia yra Comenius projekto SENTSUDER  tema 2008-2009 mokslo metams. Į šią temą atsižvelgiant ir buvo parinktos mokinių projektinių darbų temos. Istorijos mokytoja Ramutė Volkuvienė pasiūlė mokiniams temą „Alytus – tiltas tarp dviejų imperijų“, o dailės mokytoja metodininkė Dalia Adukevičienė pasiūlė temą „Gintaro kelias“.

Dvyliktokai nedelsiant pradėjo rinkti medžiagą  savo projektiniams darbams. Mokiniai turėjo surinkti medžiagą naudodamiesi muziejaus archyvais, bibliotekos fondais bei internetu ir paruošti pristatymus su skaidrėmis.

Pirmieji savo darbą „Alytus-tiltas tarp dviejų imperijų“ pristatė dvyliktokai Vilius Tamošiūnas, Simona Šarkauskaitė ir Vilius Jankauskas  (vadovė – istorijos mokytoja metodininkė R.Volkuvienė). Darbas stebino įdomių faktų apie mūsų miestą bei jo tiltus gausa. Žavėjo mokinių išsamios žinios ir vaizdingas faktų pateikimas.

Projektinį darbą „Gintaro kelias“ pristatė abiturientas Eimantas Vološinas (vadovė –  dailės mokytoja metodininkė Dalia Adukevičienė). Šio pristatymo metu sužinojome kokiais keliais gintaras pasiekdavo Vakarų Europą gilioje senovėje ir kaip pasiekia mūsų dienomis.

Šis projektinių darbų pristatymas leido mokiniams išbandyti save, nes kitas pristatymas įvyks kovo 25-29 d. Leipcige, Vokietijoje, tarptautinėje mokinių konferencijoje. Šioje konferencijoje dalyvaus mokiniai iš Ispanijos, Italijos, Portugalijos, Kipro, Slovakijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos ir Vengrijos. Konferencijos metu bus pristatytas ir mūsų mokyklos projektinis darbas „Alytus- tiltas tarp dviejų imperijų“.

Edita Bolienė,
vyresnioji anglų k. mokytoja,
projekto koordinatorė

Parašykite komentarą