Pradėkime naudoti atsinaujinančia energiją

Gegužės 19 dieną Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago vidurinės mokyklos 10 a klasės mokiniai ir jų fizikos mokytoja metodininkė Marytė Baltuškonytė, anglų kalbos mokytoja metodininkė Reda Gerybienė ir informacinių technologijų mokytojas Raimondas Grigaitis surengė integruotą fizikos, anglų kalbos ir informacinių technologijų pamoką, kurios tema – „Alternatyvūs energijos šaltiniai“.Dešimtokai ilgai ruošėsi šiai pamokai. Jie rinko informaciją apie alternatyvius energijos šaltinius, ją vertė į anglų kalbą, rengė kompiuterines pateiktis. Kai visa medžiaga buvo paruošta, mokiniai ir mokytojai nusprendė, kad laikas rengti atvirą integruotą pamoką-konferenciją. Dešimtokai pasikvietė svečių iš savo mokyklos, kuriuos nustebino spalvingomis kompiuterinėmis pateiktimis, įdomiais pranešimais ir tradiciniais įvairių šalių kostiumais. Mokiniai persikūnijo į „mokslininkus“ iš įvairių pasaulio šalių – Egipto, Australijos, Meksikos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos ir netgi Indijos. Jie visus supažindino su saulės energija, hidroenergija, geotermine energija, biokuru, vandeniliu ir vėjo energija. Šio renginio svečiai turėjo galimybę ne tik susipažinti su atsinaujinančia energija, bet ir įvertinti savo anglų kalbos žinias, nes anglų kalbos mokytoja Reda Gerybienė visiems buvo parengusi trumpą testuką. Visada padėję dešimtokams mokytojai galėjo atsipūsti – visą renginį vedė du 10 a klasės mokiniai, kurie trumpai anglų ir lietuvių kalbomis pristatydavo iš įvairių šalių atvykusius „mokslininkus“.

Susipažinę su energijos šaltiniais, kurie yra mūsų ateitis ir realybė, mokiniai vėl grįžo į įprastą mokyklos gyvenimą. Konferencijos dalyviai ne tik smagiai ir įdomiai praleido laiką, bet ir suprato, kad tik tausodama savo aplinką žmonija ir toliau gyvens šioje Žemėje, tad turime kuo geriau panaudoti atsinaujinančią energiją.

Visą renginį lydėjo gera „mokslininkų“ ir svečių nuotaika, šiltas oras ir Saulė už lango, kuri ir yra pagrindinis energijos šaltinis.

Vytautė Gumauskaitė,  Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago vidurinės mokyklos 10 a klasės mokinė

Parašykite komentarą