Mokytojų diena mūsų mokykloje – artistiška ir tokia linksma (NUOTRAUKOS)

Spalio 5 d. – Tarptautinė mokytojų diena, kuri paskelbta minėtina diena UNESCO iniciatyva. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą. Mūsų gimnazijoje ši diena kiekvienais mokslo metais minima skirtingai, nors yra ir nesikeičiančių tradicijų. Mokinių taryba rūpinasi mokytojų pasitikimu, o abiturientai – šventiniu renginiu aktų salėje.

Nuo septintos valandos ryto susibūrusi mokinių taryba jau ruošėsi pasitikti skubančius mokytojus, pasveikinti juos bei užkrėsti šventine nuotaika. Kiekvienais metais išskirtinai linksmai, įdomiai ir originaliai pasitinkame mokytojus. Atrodo, ko tik nebuvo – mokykla ir ligonine virto, ir statybų objektu (tai, beje, praėjusiais mokslo metais buvo iš tikrųjų, o mokinių tarybos nariai įsijautę į statybininkų profesijas sveikino mokytojus). Šią spalio 5-ąją mokytojų pasitikimo akcentas – muzika. Mokinių taryba drauge su kuratoriumi dailės mokytoju Vidmantu Jankausku grojo skambiausiais instrumentais, patys dainavo įvairiausias dainas (viena iš populiariausių tą rytą – „Oi laukiam laukiam, mokytojų laukiam!“). Kiekvienam mokytojui buvo įteikta mokinių rankų darbo keturlapė lelija iš popieriaus. Drąsesni mokytojai leidosi pašokdinami , nesušalo nei mokytojai, nei mokiniai .

Labai puikiai nusiteikę mokytojai ir mokiniai mėgavosi šventišku pamokų laiku. Šiek tiek nuliūdino, kad įgytas gimnazijos vardas neleido tęsti gražios tradicijos – abiturientai neturėjo galimybės vesti pamokų, tačiau viliamės, kad kitais mokslo metais vėl prisiminsime šią šaunią tradiciją.

Iškart po septynių pamokų esami ir buvę mokytojai, administracija bei mokiniai buvo pakviesti dalyvauti šventiniame renginyje. Atnaujinta aktų salė – šviesi, puošni ir jauki – nuteikė pakiliai. Šventė prasidėjo mokyklos himnu, gražiausias eiles visiems mokyklos mokytojams skyrė gimnazijos abiturientės, vaikinai atliko V.Kernagio ,,Kelio dainą“. Po šios iškilmingos įžangos sveikinimo kalbą tarė gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas.

Šventinio renginio idėja – sveikinimų koncertas. Kaip sakė renginio vedėjai, abiturientai Gintarė Sinkevičiūtė ir Lukas Galkauskas: „Sveikinkit ir jūs gal būsit pasveikinti!“. Prasidėjo linksmoji renginio dalis – buvo teikiami diplomai mokytojams už jų auksines mintis, šmaikščias kadaise pasakytas frazes. Ir už ką tik nebuvo diplomų: ir už „burundukus“, ir už gerą klausą, ir už švenčiausiąją trejybę, ir už „It was a joke!“, ir dar daug kitų. Ko gero, nuoširdžiai nustebinti mokytojai kvatojo tiek iš savo, tiek iš kolegų frazių ir linksmųjų diplomų.

Puikiai nusiteikusią publiką pralinksmino ir sužavėjo įvairiausi pasirodymai – daina, skirta prevencinei komisijai, moksleivių šokiai, kultūristų pasirodymas, cheminiai bandymai, klonuoti žmones, paties Maironio apsilankymas ir t.t. Visi pasirodymai buvo skirti skirtingų dalykų mokytojams.

Po linksmos programos mokytojai buvo pakviesti pasivaišinti ir pabendrauti mokyklos valgykloje. Aplink sklandę geriausi atsiliepimai apie puikiai suorganizuotą šventę, nuoširdžios mokytojų ir mokinių šypsenos buvo puikus viso darbo rezultatas.

Emilis Remeikis, III k g mokinys, mokinių tarybos narys.

Parašykite komentarą