Šokių kolektyvas „SOUTE“ dalyvavo „Keliaujantis festivalis Ryga 2010”

Ankstų spalio 16-osios rytą Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos šokių kolektyvas „SOUTE“ (vad. Neringa Vekeriotaitė) ir Piliakalnio pagrindinės mokyklos šokių kolektyvas „DALIJA“ (vad. Dalia Romanova) sėdo į autobusą ir patraukė link Rygos pusės.

Atvykę į Rygos VEF kultūros rūmus, kuriuose vyko tarptautinis vokalo ir šokio festivalis „Keliaujantis festivalis Ryga 2010”, papietavome bei ruošėmės koncertui. Šį puikų edukacinį renginį organizavo Kauno „Pramogų karalystė“. Jame dalyvavo daugybė kolektyvų iš Lietuvos (Alytaus, Kauno, Jurbarko, Ignalinos, Utenos, Biržų, Leliūnų), Latvijos (Rygos) ir Estijos (Talino, Haapsala, Kardla). Jie atliko po du skirtingus šokius, kurie buvo įvairių stilių: nuo sportinių šokių iki šiuolaikinių, nuo rusų liaudies iki gatvės šokių. Visi kolektyvai buvo labai gražūs ir spalvingi, jų kostiumai labai įdomūs . Kiekviena grupė buvo labai draugiška ir bendraujanti, palaikė kitas.

Pasibaigus pasirodymams, visi kolektyvai gavo padėkas ir dovanėles, buvo pakviesti lipti ant scenos ir padainuoti bendrą dainą. Festivalio pabaigą vainikavo diskoteka, kurioje visi siautėme ir kurios metu užsimezgė šilta draugystė su kitų kolektyvų nariais. Vėliau, vieni su kitais atsisveikinę, keliavome į didelį ir gan prabangų viešbutį.

Kitą dieną, po pusryčių prie švediško stalo visų laukė dar viena staigmena – ekskursija po Rygos senamiestį, kurį parodė mus lydėjusi gidė. Senamiestyje grožėjomės architektūrinėm įžymybėm: senoviškais bei puošniais namais, bažnyčiomis, paminklais. Po ekskursijos važiavome į Jūrmalą. Čia vieni kolektyvai leido laiką vandens atrakcionų parke, o kiti – vaikščiojo pajūriu. Iš Jūrmalos vykome namo, į Lietuvą. Kelione nenusivylėme, ji labai patiko, parsivežėme daug naujų įspūdžių.

Ilona Dusevičiūtė, II cg mokinė, ,, SOUTE“ narė, žurnalistų būrelio narė

Parašykite komentarą